Scurgeri vaginale...
-
1 0Am urmat acum cateva luni tratament pt candidoza.Am crezut ca totul o sa fie bine..dar m-am speriat pt ca de cateva saptamani am niste scurgeri vaginale ciudate...nu-s albicioase ci oarecum transparente si in unele zile sunt destul de intense.
Ce poate sa fie? -
in primul rand trebuie sa fii sigura ca ai vreo boala!
eu am scurgeri vaginale de cand ma stiu, dar am fost des la doctori(in austria) si mi-au spus ca nu e nimic.
scurgerile vaginale sunt normale, mai ales in perioada ovulatiei si dupa sunt mai abundente si o anumita consistenta!
aceasta scurgere se numeste mucus cervical!
Observarea mucusului cervical începe a doua zi după terminarea menstruaţiei.
Evoluţia clasică a acestui simptom :
Una, două zile după menstruaţie, femeia simte uscăciune sau iritare în vagin. Fireşte, ea nu va putea recolta mucus în vulvă.
Ulterior, concentraţia de estrogen creşte, o cantitate minimă de mucus lubrefiază vaginul şi dispare senzaţia de uscăciune. Femeia nu va simţi şi nu va recolta nimic.
Apoi femeia va percepe umiditate în vagin, dar este o cantitate mult prea mică de mucus pentru ca aceasta să se acumuleze în vulvă şi să poată fi recoltată. Mucusul a apărut, fertilitatea a început. După care cantitatea de mucus produsă creşte.
După câteva zile , mucusul recoltat devine sticlos, clar, transparent, ca albuşul de ou crud, striat, extensibil, aţos, roşiatic, maroniu, filant (mucus de bună calitate), iar senzaţia este ud-curgătoare. Este perioada de maximă fertilitaqte. Brusc, calitatea mucusului scade şi în 2-3 zile dispare. Până la următoarea menstruaţie, femeia nu mai simte nimic în vagin şi nici nu va mai vedea mucus în vulvă.
deci, mucusul cervical te ajuta sa -ti definesti zilele fertile -
Multumesc,fetelor!
O sa incerc cu ceaiul de galbenele si apoi o sa reiau tratamentul...sper sa scap odata.Cand am mers la control doctorita mi-a facut analize si nu a dat de nimic altceva decat de candida...
Ehh,sper sa treaca...Off,ca rau mai se simte!
Cand dau de frig..parca atunci e secretia mai puternica.