Campioană la ultramaraton, agresată sexual în Budapesta. Refuză să-și ascundă vânătăile și are un mesaj direct: „Fugi!“

Fuga-i sănătoasă, dar din păcate nu ajută mereu. O alergătoare de ultramaraton din Ungaria a pornit o campanie impresionantă după ce a fost agresată sexual în timp ce alerga în Budapesta.

Experiența traumatizantă prin care a trecut campioana maghiară de ultramaraton Viktória Makai reprezintă un coșmar pentru orice femeie care are ca pasiune alergarea. Pe 14 octombrie 2018, în timp ce se antrena în Budapesta, ea a fost atacată brusc pe o stradă de un individ care a prins-o și a trântit-o la pământ, lovind-o cu pumnii în cap până i-a dat sângele și a abuzat-o sexual.

De neînțeles este faptul că în timp ce agresorul o bătea cu sălbăticie, mai multe mașini au trecut pe lângă ei, dar nimeni nu a oprit.

"Am alergat pe trotuar ca să cer ajutor. Acolo era o mașină care venea spre mine, dar a trecut mai departe. Mă lovea într-una în cap și urla la mine să nu mai țip", a povestit ea.

Șansa Viktóriei a fost că soțul ei a căutat-o și a prevenit o altă tragedie, altfel incidentul s-ar fi putut termina mai rău. După ce agresorul a fugit, el și-a dus soția la spital. Poliția l-a arestat în aceeași zi pe individul care a agresat-o și l-a pus sub acuzare, relatează publicația Sportagvalaszto, citată de Bored Panda.

"Am fost puțin suspicioasă când l-am auzit alergând în urma mea, dar nu am crezut că fuge după mine.
Alergam într-o zonă sigură, un cartier select și aglomerat. Știu bine ce este sigur și ce e periculos. Nu am făcut nicio greșeală, dar atacul tot s-a întâmplat. Îi datorez viața soțului meu. Nu există siguranță 100%. Siguranța este ceea ce îți permite să trăiești o viață fără griji în modul în care ți l-ai imaginat pentru tine. Soluția ta e cea mai bună"
, a explicat ea.

După externarea din spital, Viktória, mamă a doi copii, a refuzat să stea în casă și să aștepte vindecarea rănilor cumplite de pe față.
Sportiva a lansat campania antiviolență "Run Away/Fugi" și a vorbit despre experiența ei dureroasă.

"Sperăm să generăm idei provocatoare care să ne ajute să ne sporim siguranța. E binevenită orice acțiune care poate ajuta această cauză importantă. Poate că mesajele acestei campanii va ajuta alte persoane să-și spună povestea sau să primească sprijinul de care au nevoie"
, a declarat Viktória presei din țara sa.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.