Preţul frumuseţii: Nico a făcut o criză de spasmofilie din cauza dietei Dukan

Miraculosul regim care promite rezultate notabile i-a creat numai probleme cântăreţei ploieştene. Nicoleta Matei a povestit că şi-a pus sănătatea în pericol în perioada în care a urmat dieta Dukan.
Artista nu a reuşit să slăbească, ba dimpotrivă, ea s-a îngrăşat cu patru kilograme în perioada în care a ţinut controversata dietă Dukan. În plus, ea a făcut şi o criză de spasmofilie, episod care a speriat-o zdravăn în acea perioadă. Nico a înţeles atunci că a dat greş şi dacă va continua să urmeze acest regim îşi va sacrifica sănătatea. "Dieta Dukan nu a funcţionat la mine. Am pus 4 kilograme şi am făcut şi o criză de spasmofilie cumplită, m-am speriat cumplit. Cred că e vorba şi de genă pentru că mămica mea a fost plinuţă şi se pare că o moştenesc", a declarat cântăreaţa la Acasă TV.

Vedeta a mai vorbit despre acest episod şi în luna februarie, la două luni după ce renunţase la dietă.
"Recunosc, am ţinut dieta Dukan şi mi-a fost foarte rău de la ea. Am slăbit şase kilograme. Am făcut şi o criză de spasmofilie din această cauză. Îmi tremura tot corpul. Am luat vitamine şi mi-am revenit. Eu sunt pofticioasă, îmi place să mănâc. Îmi plac dulciurile. Ador checul făcut de mine, cozonacul şi crema de zahăr ars", a spus atunci Nicoleta Matei în emisiunea "Drept la ţintă" de la Kanal D.
 
După ce a renunţat la regimul Dukan, Nico a pus accent pe exerciţiile fizice şi a luat câteva măsuri importante în privinţa alimentaţiei sale. Ea a mărturisit pentru Acasă TV că nu mai consumă pâine de foarte mult timp şi că face cât de mult sport poate, dar a recunoscut că nu se poate abţine de la anumite plăceri culinare. "Am terminat de mult cu pâinea.
Aveam perioade când mâncam o pâine pe zi, acum nu îmi vine să cred când mă gândesc. Însă o dată pe săptămână mănânc o mini amandină, prăjitura mea preferată. Nu mă pot abţine. Totul este să faci sport, să ieşi în parc cu bicicleta, orice. Eu am un prieten foarte bun care iese cu mine cu bicicleta"
, a spus cântăreaţa.
 
 

Dieta Dukan, urmată de numeroase celebrităţi, printre care Jennifer Lopez, Gisele Bundchen şi Nicole Kidman, este controversată, întrucât se bazează pe consumul ridicat de proteine, în detrimentul legumelor şi al carbohidraţilor. Riscul unor deficienţe nutriţionale grave este unul foarte ridicat, avertizează mulţi nutriţionişti. De altfel, experţii din cadrul Asociaţiei Dieteticienilor din Marea Britanie (BDA) au inclus, pentru al treilea an consecutiv, dieta Dukan pe primul loc în topul celor mai periculoase diete.

Dieta Dukan presupune ca în primele zile ale dietei (3, 5, 7, maxim 10 zile) să mănânci numai proteine (carne, peşte, ouă sau produse lactate degresate).
În aceste zile vei pierde în jur de trei, patru, chiar cinci kilograme. 
În faza a doua este interzis consumul carbohidraţilor şi sunt permise doar legumele proaspete - ridichi, roşii, castraveţi, salata, usturoi, ceapă, tot ce asigură fibre, vitamine şi minerale.
În faza a treia, de consolidare se introduc progresiv alimentele interzise: cartofi, orez, mazăre, paste, fasole boabe. În fiecare zi se adaugă cam 20 de grame din fiecare aliment. 

Pentru a te menţine apoi la greutatea dorită, nutriţionistul Pierre Dukan recomandă să-ţi alegi o zi pe săptămână în care să consumi doar proteine. "Dacă o dată pe săptămână mănânci numai proteine, poţi slăbi până la un kilogram şi în acest fel poţi corecta excesul de grăsime acumulat în timpul săptămânii", spune nutriţionistul Pierre Dukan. 

Asociaţia Dieteticienilor din Marea Britanie a descris dieta ca fiind "confuză, consumatoare de timp, foarte rigidă".
Experţii consideră că cei care o urmează pot suferi de "lipsă de energie, constipaţie şi pot experimenta coşmaruri".
 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
31 Iulie 2013