Dosar Eva. 7 vedete care s-au pus pe slăbit în primăvara asta. Vezi cum arată!

14 Aprilie 2013
Primăvara nu aduce doar soare și flori, ci și o grijă în plus: kilogramele nedorite. Pentru vedete, femei sau bărbați, asta e chiar o problemă majoră de imagine. Ținutele tot mai lejere scot în evidență silueta, iar obiectivele nemiloase ale camerelor foto și video le pot transforma imediat în subiecte de cancan.
Câteva personaje cunoscute din showbiz au început din timp lupta cu surplusul de greutate, astfel încât primele zile mai călduroase să nu le prindă cu formele generoase pe care le-au căpătat în ultimele luni. Descoperă ce strategii au adoptat vedetele pentru a da jos cât mai multe kilograme și cât au reușit din ceea ce și-au propus!

Oana Lis a slăbit 20 de kilograme în patru luni

Soţia fostului primar al Capitalei a mărturisit că a slăbit mai mult de nevoie. Ea a descoperit că avea probleme de sănătate și a trebuit să ia repede măsuri.

"În aproximativ patru luni am slăbit. Am mâncat, nu pot să stau nemâncată. Problema e că aveam colesterolul mare, am şi probleme cu inima, iar acum trebuie să îmi fac analizele din nou. Aşa că am slăbit din cauză că aveam probleme de sănătate, nu am slăbit pentru ce ar fi comentat lumea. Erau tot felul de comentarii despre mine, la care Viorel se oftica, se enerva, dar eu nu. Oamenii mă iubesc indiferent dacă sunt grasă sau slabă", a povestit Oana Lis la "Acces Direct".

Ea a a doptat o dietă recomandată de un specialist, însă a recunoscut că i-a fost greu să renunţe la mâncarea care îi place: "Am fost la nutriţionsit. Dar uneori mai mănânc şi la fast food. Am renunţat la dulciuri, mai mănânc o dată pe săptămână. E greu, dar dacă vrei poţi. Am 76 de kilograme şi vreau să mai dau jos încă vreo 5 kilograme, pentru că vine vara, mergem la plajă."

Strategia pe care a aplicat-o și care a dat rezultate în cazul ei a fost un mix ușor de regimuri, dar cel mai important element a fost micul dejun, peste care vedeta obișnuia să sară. "Am ţinut o combinaţie de mai multe cure. Am o listă cu alimentele permise şi nepermise, dată de nustriţionist. Nu am voie paste, prăjeli, fast food. E important să mănânci dimineaţa, pentru că îţi dă energie. Eu nu mâncam dimineaţa, mâncam mult seara şi nu era bine. Am renunţat la carnea de pui şi la cartofii prăjiţi, mănânc mai mult porc, nu mai beau sucuri, decât fresh-uri şi apă plată. Merg şi la sală, dar nu foarte des. Când mă urc pe aparatele alea mă ia ameţeala, nu ştiu să le folosesc pe toate", a dezvăluit Oana.

Andreea Marin a început lupta pentru siluetă

Vedeta s-a îngrășat în toamnă, când a fost foarte ocupată cu proiectul "Școala mamelor", în care s-a implicat foarte mult. Apoi a venit divorțul, care a consumat-o mult, dar fără să o ajute la siluetă. Așa că "Zâna" a decis în această primăvară să meargă la sală și să urmeze un program serios de pregătire.

"Sunt într-un tur cu "Şcoala mamelor" şi  nu am timp să mă uit la ce mănânc. Dar când termin, într-o săptămână şi jumătate, cu acest turneu, am eu grijă să revin la greutatea normală", declara Andreea Marin la Acasă TV.

Vedeta a fost prea optimistă, fiindcă abia în aprilie a început să facă ceva concret pentru a slăbi. Ea lucrează la sală cu antrenor personal, o campioană mondială la fitness. "Zâna" recunoaşte că nu este deloc uşor, dar este hotărâtă să-şi recapete silueta. "A zis cineva că e uşor? E greu, provocator şi de-a dreptul enervant să te reapuci de sport şi o dietă echilibrată, după o perioadă nebună de călătorii, nesomn, mâncat pe fugă prin benzinării sau aeroporturi", a mărturisit Andreea Marin pe pagina ei de Facebook. Ea a postat și o fotografie de la un antrenament în care lucrează sub supravegherea instructorului său de fitness.

eocamdată, lupta Andreei cu kilogramele este la început și e nevoie de un dram de răbdare până vom vedea rezultatele.

Alexandru Ciucu a dat jos 15 kilograme mâncând pe săturate

Designerul a fost sfătuit de soția lui, Alina Sorescu, să acorde o mai mare atenție regimului alimentar. După două luni și jumătate de dietă, el a slăbit 15 kilograme fără să rabde de foame.

Alex Ciucu a ținut cont de indicațiile unui nutriționist și și-a reglat orarul meselor. "Din cauza stresului, a programului haotic și a volumului mare de muncă din ultimii ani, ajunsesem la o singură masă pe zi, și aceea din păcate după ora 21.00. Adică, un dezastru conform medicilor pe care i-am consultat", a dezvăluit designerul.

Inițial, Ciucu a urmat un regim hipocaloric. "Singurele alimente permise sunt carnea slabă de orice natură (fiartă sau la grătar), ouă de prepeliță și lămâie. După această etapă, ai voie să mâncăm și alte alimente până ajungi să consumi aproape orice. Este însă foarte important să respecți orele și cantitățile meselor. În orice caz, nu te simti niciodată înfometat", a explicat el. Designerul a renunțat la pâine, paste, orez, cartofi, ulei, dulciuri, semințe și alune prăjite, iar după ora 19.00 a consumat doar apă sau ceai. Rezultatele nu au întârziat: în doar zece săptămâni, designerul a slăbit 15 kilograme. "Nu mi-a fost niciodată foame. Dimpotrivă, senzația generală a fost de sațietate", a spus Ciucu.

El a explicat că un rol important în reușita lui l-a avut susținerea oferită de soția lui. Alina Sorescu, cea care i-a recomandat aceasta dietă, a ținut și ea regimul în paralel: "Este un stil de viață sănătos, iar adevăratele rezultate le vom vedea peste 30 de ani când vom fi bătrâni și nu ne vom confrunta atât de mult cu bolile vârstei respective. (...) fără ajutorul Alinei, mi-ar fi fost imposibil să rezist, cel puțin în prima etapă. Este important ca cei din casa fiecăruia să îl înțeleagă pe cel care urmează acest stil de viață, să îl respecte și să se implice. Este ca și cum ai vrea să te lași de fumat într-o familie unde toată lumea fumează sub nasul tău. Îi sunt recunoscător și soacrei mele care, în ciuda obișnuințelor culinare de până acum, a învățat să gătească armonios și reușește să creeze niște combinații delicioase."

Luminița Anghel a scăpat de aproape 30 de kilograme

Cântăreaţa a scăpat de surplusul de greutate acumulat după ce a născut, fiind o supriză plăcută pe scena preselecţiei naţionale de la Eurovison.

Artista a explicat că a renunțat la paste și la orez, dar mănâncă în continuare carne: "Am dat jos 27 de kilograme, în timp. Mănânc numai proteină animala, am renunțat la paste și la orez. Nu mai mănânc după 6 seara. Am început dieta Dukan și sunt foarte mulțumită. Mănânc foarte multă carne și chiar se văd rezultatele. În plus, fac si sport, masaj, vacuum si electrostimulare si uite asa acum sunt pe drumul cel bun."

Luminița a spus la Acasă TV că nu se aștepta ca după naștere să se îngrașe atât de mult, dar este mulțumită cu rezultatul obținut acum și are un obiectiv îndrăzneț. "Intenționez ca tot ce am purtat în timpul sarcinii și după să donez, ca să nu le mai văd în ochi. Nu îmi imaginam să o ia razna corpul meu în asemenea fel. Am reușit să dau jos 30 de kilograme. Mai am până să ajung la greutatea de dinainte de a rămâne însărcinată. Vreau să mă apropii de greutatea din 2005, de la Eurovision, când aveam 52 de kilograme", a spus ea. "Am slăbit într-un fel relaxat pentru că preocuparea mea era noul venit în familie, Filip, nu silueta mea (...) Soțul meu a fost împotriva felului meu de a aborda acest stil de slăbit. Am luat niște pastile din plante, am băut ceaiuri. A crezut că toate acestea mă îmbolnăvesc. M-am autoironizat de foarte multe ori. Am râs de mine. Pentru prima dată în viața nu m-au deranjat răutățile din presă, pentru că nu aveam niciun obiectiv la acel moment", a mărturisit Luminița Anghel.

Concluzia sa, după această experiență, este că trebuie să aibă mai multă grijă de ea și să evite o astfel de situație. "Nu cred că îmi voi mai lăsa vreodată corpul să mi-o ia razna."

Nico: 6 kilograme în minus cu dieta Dukan

La 42 de ani, cântăreața arată excelent după ce a urmat dieta Dukan în urmă cu aproape două luni. Ea recunoaște însă că efortul a fost foarte mare și destul de riscant.

La sfatul unei prietene, Nico a ales renumita dietă Dukan, la care au apelat cu succes multe dintre vedetele internaționale. Ea a trecut de la 65 la 59 de kilograme, dar din păcate a avut stări de rău și amețeli, efecte ale alimentației bazate pe multe proteine. "Recunosc, am ţinut dieta Dukan şi mi-a fost foarte rău de la ea. Am slăbit 6 kilograme. Am făcut şi o criză de spasmofilie din această cauză. Îmi tremura tot corpul. Am luat vitamine şi mi-am revenit. Eu sunt pofticioasă, îmi place să mănâc. Îmi plac dulciurile. Ador checul făcut de mine, cozonacul şi crema de zahăr ars", a declarat Nicoleta Matei la emisiunea "Drept la ţintă", de la Kanal D.

Cântăreața a revenit la o alimentație echilibrată și chiar dacă își dorește să mai slăbească puțin, nu mai vrea să folosească o dietă atât de dură.

Mihai Bendeac a dat jos 10 kilograme cu multă ambiție

Actorul a făcut un pariu cu el însuși: el și-a propus să ajungă la o formă fizică de atlet și a izbutit să dea jos 10 kilograme.

"Am câştigat ceva în ultimul timp. Voinţă. Când am început antrenamentele şi regimul, mi-am propus să ajung, în momentul în care să nu par mai gras sau mai puţin <<lucrat>> decât manechinii şi manechinele expuse în sală. După 3 luni, 26 de antrenamente şi 10 kilograme mai puţin, am făcut-o şi pe-asta. :) N-o luaţi ca pe o laudă cocalarească. Dar sunt mândru că mi-am demonstrat, la aproape 30 de ani, că încă am determinare. Şi sper că un mai vârstnic prieten avea dreptate când îmi spunea: <<Bărbatul e bărbat după 30.>> :))", a scris Bendeac pe Facebook. "Soluţia e simplă. Carne pe grătar, NU dulciuri, abţinere TOTALĂ de la orice pofte. Plus antrenamente, alergări etc. Restul, cred eu, e vrăjeală. :)", a mai scris el.

Mihai l-a rugat pe antrenorul său, Dan Victor, să le explice fanilor de pe Facebook ce anume l-a sfătuit să facă pentru a avea un trup bine lucrat. "Pentru clădirea unui corp bine stucturat, toate grupele musculare trebuie lucrate regulat, prin exerciţii diversificate, folosind o alimentaţie echilibrată şi, neapărat, odihnă!! Exerciţiile fizice trebuie practicate cu regularitate indiferent de anotimp. Practicarea exerciţiilor funcţionale şi anume a mişcărilor complexe sunt necesare pentru a stimula întregul corp într-un singur antrenament. După 3 luni de antrenamente şi respectând ceea ce vă spuneam, Mihai a reuşit să scadă în greutate 10 kg într-un mod controlat şi am reuşit să reglăm balanţa aport caloric vs. consum caloric... pe scurt asta înseamnă să aveţi un aport caloric mai mic decât consumul caloric", a scris acesta.

Diana Bișinicu a slăbit 12 kilograme fără dietă

Cântăreața s-a îngrășat cu 17 kilograme în timpul sarcinii. După ce a născut, ea a reușit să scape de cea mai mare parte a surplusului de greutate.

Diana nu și-a recăpătat silueta cu vreo dietă. A fost de ajuns faptul că s-a ocupat cu mare atenție de creșterea copilului, această activitate ținând-o mereu în priză.

Efectul a fost repede vizibil, ea reușind să ajungă la o greutate de 52 de kilograme. "Am reușit să slăbesc 11 kilograme jumătate. Nu țin dietă, mănânc pentru că trebuie să alăptez fetița. Am slăbit făcând ture prin casă cu copilul. Alăptez și mă trezesc din trei în trei ore. Doar eu mă ocup de ea, nu las pe nimeni să stea cu fetița mea", a explicat vedeta la Kanal D.