Yoga. 5 exerciţii care fac minuni pentru spatele tău. Scapă de durere!

Mişcările pe care le faci în timpul acestui antrenament sunt benefice pentru coloana vertebrală şi diminuează foarte mult simptomele supărătoare.

Durerile de spate pot să fie ameliorate cu ajutorul unor exerciţii simple de yoga. Aceste exerciţii pot să le faci oriunde, chiar şi în timpul plimbării pe care o faci în parc.


Iată ce exerciţii este bine să faci ca să scapi de durere:

Credit foto: Damon Dahlen/Huffington Post

Exerciţiul nr. 1

O greşeală frecventă este aceea de a insista să ţii picioarele perfect întinse şi călcâiele pe sol. Potrivit specialiştilor, este mai important să te asiguri că ţii spatele drept şi dacă eşti începătoare în yoga poţi să îndoi genunchii. Pe măsură ce măreşti flexibilitatea, vei reuşi să execuţi corect postura cu picioarele întinse şi călcâiele lipite de sol.

Apasă cu putere palmele de sol, ţine şoldul ridicat şi privirea îndreptată către picioare.

Exerciţiul nr. 2

Din poziţia şezut cu picioarele întinse se apleacă trunchiul, astfel încât să ajungi să prinzi degetele de la picioare cu mâinile. Respiră adânc de câteva ori în această poziţie înainte de a reveni la poziţia iniţială.

În cazul în care nu îţi poţi arcui spatele atât de mult pentru a ajunge la picioare este recomandat să nu forţezi, ci să-ţi odihneşti palmele pe picioare sau să îndoi puţin genunchii, în funcţie de cum îţi este mai comod pentru spate. 

Exerciţiul nr. 3

Acest exerciţiu este foarte bun pentru îmbunătăţirea posturii şi a mobilităţii. Începe din poziţia şezut, îndoaie piciorul drept şi apoi trece piciorul stâng îndoit peste celălalt picior. Ridică mâna dreaptă, îndoaie şi sprijină cotul în exteriorul genunchiului stâng. Priveşte peste umăr şi menţine poziţia, inspirând şi expirând adânc de trei ori. Apoi execută poziţia şi pentru cealaltă parte.

Exerciţiul nr. 4

Acest exerciţiu este benefic pentru partea dorsală şi pentru umeri, ameliorând tensiunea resimţită după o zi petrecută la birou. Întinde-te pe burtă, apucă picioarele cu mâinile. Ridică în acelaşi timp trunchiul şi picioarele, menţine postură cât timp inspiri şi expiri adânc de trei ori.

Exerciţiul nr. 5

Acest exerciţiu întăreşte şi relaxează spatele. Se începe cu o fandare, piciorul fiind îndoit astfel încât să formeze un unghi de 90 de grade. Celălalt picior întins se îndoaie şi se aşază genunchiul pe sol în timp ce cu mâinile întinse se duce trunchiul în spate. Menţine poziţia cât timp inspiri şi expiri adânc de trei ori.