6 exerciţii simple pe care le poţi face în pat. Îţi dau energie!

Câteva exerciţii simple, făcute încă înainte de a te da jos din pat îţi pot face dimineaţa mai frumoasă! De ce să nu începi ziua cu energie şi voie bună?


Mişcarea de dimineaţă este foarte importantă pentru corp. Suntem obişnuiţi să ne dăm jos din pat, să mâncăm, să bem cafeaua, să facem sarcinile zilnice, însă pe cel mai important lucru îl scoatem din rutina zilnică: sportul. Chiar dacă nu ai timp de sală sau de un set de exerciţii făcute acasă, aceste 6 exerciţii simple pe care să le faci în pat te pot ajuta să începi ziua cu mai multă energie şi voie bună:

Exercițiul nr. 1

De îndată ce te-ai trezit, inspiră adânc şi întinde mâinile pe lângă cap.
Se împreunează degetele şi se întorc palmele înspre perete/tăblia patului, timp în care te întinzi, inspiri şi expiri adânc.
Degetele de la picioare se aduc în faţă şi în spate, alternând această mişcare cu momente în care menţii poziţia timp de câteva secunde. Expiră adânc şi repetă mişcarea completă de trei ori.

Exerciţiul nr. 2

Ridică genunchii la piept, după care prinde cu mâna genunchiul stâng şi adu talpa piciorului drept peste genunchiul stâng îndoit. Menţine poziţia timp de 5 secunde, inspirând şi expirând lent, după care se repetă pentru celălalt picior. Această mişcare oricât de banală ar părea ajută la detensionarea zonei lombare şi a bazinului.

Exercițiul nr. 3

Din stând în fund pe marginea patului te apleci înainte, lăsând tunchiul, mâinile şi capul să cadă spre sol. Menţine poziţia timp de 5 respiraţii complete, permiţând astfel spatelui să se relaxeze şi să intensifici circulaţia sângelui.

Exercițiul nr. 4

Din culcat pe spate se îndoaie picioarele şi se aduc genunchii la piept. Se ţin genunchii la piept cu ajutorul mâinilor, menţinând postura timp de 10 respiraţii complete. Acest exerciţiu este deosebit de util pentru zona lombară.

Exercițiul nr. 5

Se duc genunchii în partea dreaptă, ajutându-te de mâna dreaptă pentru a-i menţine. Mâna stângă se întinde pe pat şi capul se întoarce înspre stânga. Această mişcare în care trunchiul se întoarce spre stânga, iar partea de jos spre stânga va ajuta la detensionarea coloanei vertebrale. Se menţine postura timp de 10 respiraţii complete, după care se repetă, schimbând direcţia trunchiului şi a picioarelor.

Exercițiul nr. 6

Din poziţia culcat pe spate se ridică trunchiul, picioarele se ţin drepte cu degetele orientate în sus şi se apleacă trunchiul înainte până când atingi călcâiele sau atât cât îţi permite flexibilitatea. Relaxează capul şi mâinile, menţinând poziţia 10 respiraţii complete.