Ce este sindromul inimii frânte: O femeie a primit diagnosticul după ce i-a murit câinele

Moartea animalului de companie poate fi o experienţă traumatizantă. Despărţirea de căţeluşa pe care o adora chiar i-a rupt inima unei femei.

Într-un articol publicat de New England Journal of Medicine este detaliat cazul unei femei în vârstă de 62 de ani care a ajuns la Urgenţe cu dureri acute în piept. "Le-a spus medicilor de gardă că a avut mai multe momente de stres, inclusiv moartea câinelui ei", se arată în materialul citat de CBS News.

Medicii i-au făcut mai multe analize şi au diagnosticat-o cu cardiomiopatie Takatsubo sau stres cardiomiopatic, denumit şi sindromul inimii frânte.



Pacienta, Joanie Simpson, a povestit pentru The Washington Post că nu s-a putut consola după moartea căţeluşei sale, Meha, un Yorkshire terrier pe care îl adora. "Copiii au crescut şi au plecat de acasă, aşa că eu am rămas cu fetiţa mea", a spus femeia.

Doamna Simpso a spus că în mai 2016 Meha s-a îmbolnăvit şi nu se mai putea vindeca, aşa că a fost nevoită să o ducă la medic pentru a fi eutanasiată.
Dar când a sosit ziua stabilită, căţeluşa a început să se simtă mai bine, iar femeia a anulat programarea. A doua zi, Mesha a murit.

"A fost un lucru sfâşietor pe care l-am trăit. Când eşti deja supărat din calte cauze, e ca şi cum mai primeşti un bolovan în cârcă. Totul te apasă mai greu"
, a mărturisit femeia.

Dr. Steven Nissen, şeful secţiei de cardiologie de la clinica din Cleveland, spune că sindromul inimii frânte nu este necunoscut: "Am văzut multe cazuri.
Cineva care trece printr-o pierdere grea, precum moartea cuiva drag, sau printr-un stres oribil provocat de un eveniment, poate avea probleme cu inima, fiindcă o parte din muşchii inimii nu se mai contractă o vreme. Persoana începe să aibă simptome asemănătoare cu ale infarctului, dar nu este un blocaj coronarian"
, a spus el pentru CBS News.

Nissen a explicat că o serie de factori de stres poate provoca acest sindrom, dar acest caz este interesant pentru că implică moartea unui animal: "Mulţi oameni privesc animalele ca pe nişte membri ai familiei, aşa că pentru ei pierderea acestora e ca şi cum şi-ar pierde copilul."

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.