Cele mai frumoase prințese și regine din lume: 10 femei superbe care dau clasă și strălucire familiilor regale

Sunt cele mai importante femei din țările lor, sunt respectate, chiar venerate, și se remarcă prin frumusețea și eleganța lor. După mii de ani în care națiunile au trecut prin transformări istorice, reginele și prințesele continuă să ne fascineze - puterea pe care aceste femei o au în familiile lor și în societate demonstrează că ele continuă să joace un rol important. Pe lângă frumusețea lor, prințesele și reginele se implică în activități umanitare și sprijină sectoare importante, precum educația, sănătatea și protejarea mediului.

Bright Side ne prezintă 10 cele mai frumoase prințese și regine din trecut și din prezent.
De la figuri legendare, precum Grace Kelly și Prințesa Diana, la cele contemporane, aceste femei importante nu încetează să strălucească și să ne încânte cu frumusețea și eleganța lor.

Regina Rania a Iordanului

S-a căsătorit cu Regele Abdullah al II-lea pe 10 iunie 1993, iar cuplul regal iordanian are acum patru copii. Rania (48 de ani) este cunoscută pentru implicarea în activitățile filantropice și culturale. Regina folosește constant rețelele de socializare precum YouTube, Facebook, Instagram și Twitter pentru a comunica cu admiratorii săi.

Prințesa Diana

Lady Diana Spencer s-a căsătorit cu Prințul Charles în iulie 1981, Mama prinților William și Harry s-a remarcat prin stilul său, dar și prin implicarea cu toată energia în acțiuni umanitare. Diana a murit într-un accident rutier pe 31 august 1997, la Paris, dar a rămas în memoria tuturor drept "prințesa inimilor" și reprezintă o emblemă a modei.

Prințesa Mary a Danemarcei

Mary Donaldson, Prințesă a Danemarcei, contesă de Monpezat, este soția prințului moștenitor Frederik al Danemarcei. Logodna și nunta au atras atenția presei, care a numit relația lor o poveste de dragoste modernă între un prinț și o femeie obișnuită. În vârstă de 47 de ani, Mary a fost desemnată Femeia anului 2008 de o revistă daneză.

Prințesa Madeleine a Suediei

Prințesa Madeleine, Ducesă de Hälsingland și Gästrikland, este cel mai mic copil al regelui Carl XVI Gustaf al Suediei și al Reginei Silvia a Suediei. E căsătorită cu Christopher O’Neill, expert anglo-american în finanțe. Cuplul are trei copii -  Prințesa Leonore, Ducesă de Gotland, Prințesa Adrienne, Ducesă de Blekinge, și Prințul Nicolas, Duce de Ångermanland.

Grace Kelly

Celebra actriță americană a rămas în istorie prin frumusețea și eleganța sa, dar și prin sfârșitul tragic de care a avut parte. Grace a devenit Prințesă de Monaco prin căsătoria cu Prințul Rainier și era una dintre cele mai frumoase femei din lume. A murit într-un accident auto, pe 14 septembrie 1982. Frumusețea și stilul ei au rămas legendare și reprezintă și astăzi o sursă de inspirație pentru multe femei.

Regina Letizia a Spaniei

Una dintre cele mai frumoase și mai elegante femei din lume, Letizia Ortiz Rocasolano (46 de ani) a fost jurnalistă și prezentatoare de televiziune până la intrarea în familia regală spaniolă. Letizia și Regele Filip al VI-lea au două fiice: Leonor, născută în 2005, și Infanta Sofia, născută în 2007.

Prințesa Ameerah a Arabiei Saudite

Ameerah a fost crescută de mama ei și de bunici. La 18 ani, l-a întâlnit pe Prințul Al-Waleed bin Talal în timp ce realiza un interviu pentru o publicație școlară. S-au căsătorit, dar în noiembrie 2013 au divorțat. Prințesa Ameerah a studiat la Universitatea din New Haven și are o diplomă în Administrarea Afacerilor.

Catherine, Ducesa de Cambridge

Kate Middleton a devenit una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate femei din lume prin căsătoria cu Prințul William, pe 29 aprilie 2011. Ducesa în vârstă de 37 de ani se remarcă prin frumusețea și eleganța sa, dar și prin activitățile filantropice și sociale la care participă.

Charlotte Casiraghi

Charlotte Marie Pomeline Casiraghi este nepoata lui Rainier al III-lea, Prințul de Monaco, și a fostei actrițe americane Grace Kelly. Îndrăgostită de călărie, Charlotte este ambasador ecvestru al casei Gucci, iar hainele sale sunt create în exclusivitate de Frida Giannini, directorul de creație al acestui brand.

Prințesa Moștenitoare Masako

Masako Owada este soția Prințului Moștenitor al Japoniei, Naruhito, primul fiu al împăratului Akihito și al împărătesei Michiko, și membru al familiei imperiale japoneze prin căsătorie. Ea l-a cunoscut pe Naruhito în timp ce era studentă al Universitatea din Tokyo. Prințul a fost cucerit pe loc de frumusețea sa, dar ea a refuzat să se căsătorească pentru că nu dorea să renunțe la cariera în diplomație și să-și limiteze libertatea. Masako a acceptat abia a treia cerere în căsătorie, pe 9 decembrie 1992. Cei doi au o fetiță, Aiko, Prințesa Toshi (17 ani).