15 lucruri pe care nu le știai despre cele mai bune filme: Cum a ajuns Marlon Brando să țină o pisică în brațe în „Nașul“

Filmele au puterea magică de a ne scoate din mijlocul problemelor de zi cu zi, aducându-ne într-o altă dimensiune. Deseori ne lăsăm pradă senzațiilor pe care aceste producții extraordinare ni le transmit și suntem atrași de personajele fascinante în lumi fantastice în care începem să credem.

Producția unui film e un proces complex, iar uneori, ca în viața de zi cu zi a oamenilor obișnuiți, apar lucruri neprevăzute și diverse curiozități pe care publicul nu le află. Sunt o mulțime de lucruri amuzante pe care Bored Panda le-a adunat din culisele marilor filme. Iată câteva dintre cele mai surprinzătoare!

Django Unchained

Când Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) lovește craniul cu ciocanul, DiCaprio a spart accidental piciorul unui pahar și a început să sângereze. Dar actorul a ignorat problema și a continuat să joace. Quentin Tarantino a fost atât de impresionat, încât a lăsat scena "să curgă", iar când a strigat "Taie!", toată lumea prezentă pe platou a început să aplaude.

Forrest Gump

Tom Hanks n-a fost plătit pentru acest rol extraordinar. Când producția filmului a avut dificultăţi financiare, ajungând aproape să-şi epuizeze bugetul de 55 de milioane de dolari, actorul a renunţat la onorariul său fix, alegând să primească un procent din încasări. "Forrest Gump" a avut un succes imens, cu venituri totale de 677 de milioane de dolari, iar actorul s-a ales cu o sumă frumoasă, între 40 și 60 de milioane de dolari.

The Matrix

Instructorul de Kung Fu Woo-Ping Yuen n-a vrut inițial să lucreze la acest film și, ca să fie lăsat în pace, a cerut o sumă exorbitantă. Dar frații Wachowskis n-au renunțat. Atunci Yuen a formulat o cerere pe care o considera inacceptabilă: a spus că acceptă doar dacă primește controlul complet asupra scenelor de luptă și dacă poate antrena actorii cu patru luni înainte ca ei să înceapă filmările. Cererea lui a fost acceptată, iar atunci Yuen n-a mai avut încotro.

Guardians Of The Galaxy

Chris Pratt a sustras costumul de Star-Lord din platou și s-a dus să le facă o vizită neașteptată copiilor bolnavi din spital care visau să întâlnească personajul jucat de el.

The Theory Of Everything

Într-un e-mail pe care i l-a trimis regizorului James Marsh despre portretizarea sa de către Eddie Redmayne, Stephen Hawking a scris că sunt unele secvențe în care i s-a părut că se vede pe el însuși. Pe lângă vocea lui, renumitul savant le-a împrumutat producătorilor medalia sa Companion of Honour și tezele semnate de el pentru a fi folosite în film.

Schindler's List

Ca să facă rost de haine pentru cei 20.000 de figuranți, echipa care s-a ocupat de costume a dat anunțuri în ziare. Cum condițiile economice din Polonia erau dificile în primii ani de după căderea comunismului, mulți oameni și-au vândut hainele pe care le dețineau din anii '30 și '40.

Armageddon

NASA proiectează acest film în programele de training. Noii manageri primesc sarcina de a descoperi cât mai multe erori posibile. Până acum au fost depistate 168.

The Dark Knight

Ca să se pregătească perfect pentru rolul Jokerului, pe care l-a întruchipat într-o manieră unică, regretatul Heath Ledger s-a baricadat timp de șase săptămâni într-o cameră de motel din Londra. Cât a stat acolo singur, Ledger a intrat în psihologia personajului său. A exersat fiecare tic, vocea și râsul sadic cu care Joker a devenit unul dintre cele mai reușite personaje negative din istoria filmului.

John Wick: Chapter 2

Keanu Reeves a jucat singur aproape 95% din scenele de luptă. Actorul s-a antrenat timp de trei luni pentru acest rol, practicând judo, Jiu-Jitsu brazilian, tir și exersând scenele la volan.

Interstellar

Pentru scena din câmpul de porumb, regizorul Christopher Nolan a plantat 200 de hectare de porumb. Ideea i-a venit încă din 2013, când a făcut "Man of Steel". Recolta a fost apoi vândută și a adus ceva profit.

The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring

Echipa a trebuit să zboare uneori cu elicopterul pentru a ajunge la locurile în care aveau loc filmările. Sean Bean (Boromir) se temea să zboare și făcea asta doar dacă era necesar. Când au fost filmate scenele cu traversarea munților înzăpeziți, actorul a preferat să meargă pe jos câte două ore, în fiecare dimineață, pentru a ajunge aproape de vârf și de fiecare dată venea gata echipat în costumația lui Boromir. Echipa îl vedea de sus, din elicopter, când se îndrepta spre locul de filmare.

The Terminator

Într-o după-amiază, în timpul unei pauze de filmări, Arnold Schwarzenegger a intrat într-un restaurant din Los Angeles ca să mănânce, dar abia atunci și-a dat seama că încă avea machiajul lui Terminator, cu un ochi lipsă, maxilarul desfăcut și carnea arsă. Toți clienții se holbau la el, iar starul și-a cerut scuze și s-a întors la cabina de machiaj.

The Godfather

Pisica pe care Marlon Brando o ține în brațe în scena de deschidere a fost găsită de Coppola pe platourile Paramount și nu apărea inițial în scenariu. Dar atât de mulțumită torcea în brațele actorului când acesta vorbea, încât multe dintre replicile pe care acesta le-a rostit au trebuit filmate din nou.

Elizabeth: The Golden Age

Când Elizabeth ajunge la Catedrala St. Paul's, construcția acestui edificiu era încă în desfășurare. În viața reală, catedrala avea nevoie de reparații, așa că regizorul Shekhar Kapur a decis să improvizeze: i-a îmbrăcat pe muncitori în straie de epocă și le-a dat unelte tipice epocii în timp ce lucrau. Lucrătorii din scena respectivă sunt în viața reală pietrari și muncitori în construcții.

Dallas Buyers Club

Bugetul filmului era atât de mic, încât pentru machiaj erau disponibili doar 250 de dolari. Dar echipa de producție s-a descurcat de minune și în aceste condiții, iar filmul a primit un Oscar pentru machiaj.