Fitness. 5 cele mai uşoare exerciţii care tonifiază tot corpul

Dacă le efectuezi cu regularitate, chiar şi cele mai banale mişcări pot să dea rezultate spectaculoase. Cum să te antrenezi cu succes!

Exerciţiile fizice dau rezultate atunci când sunt făcute cu regularitate. Astfel că dacă vrei să lucrezi anumite zone ale corpului trebui să alegi câteva exerciţii potrivite pe care să le execuţi de câteva ori pe săptămână, de preferat chiar zilnic.

Oricât de simple ar fi aceste mişcări, ele reuşesc să dea rezultate dacă te ţii planul iniţial pe care ţi l-ai făcut. 

Descoperă cinci dintre cele mai eficiente exerciţii, care pot să pară simple pentru unele persoane, însă au un efect bun asupra musculaturii, asigurând o tonifiere a întregului corp.

 

Credit foto: http://www.thecoveteur.com

Exerciţiul nr. 1

Din poziţia "planşa" cu braţele pe sol, coatele întinse, spatele drept, abdomenul încordat, picioarele întinse, privirea orientată înainte se ridică câte un picior şi-l odihneşti câteva secunde pe călcâiul celuilalt picior. Apoi se alternează mişcarea şi pentru celălalt picior, asigurându-te ca în tot acest timp trunchiul rămâne nemişcat.

Exerciţiul nr. 2

Cu braţele ridicate în sus pe lângă cap se efectuează o fandare. Apoi se alternează cu celălalt picior adus în faţă, sărind in fandări cât de repede poţi. Efectuează câte trei seturi de 10-15 fandări.

Exerciţiul nr. 3

Se întind braţele paralel cu solul şi cu câte o greutate în fiecare mână. Din această poziţie, se îndoaie braţele şi se ridică pe lângă cap. Se revine la poziţia braţelor îndoite şi apoi se întind paralel cu solul. Execută câte 3-5 seturi care să conţină 15-20 de mişcări complete.

Exerciţiul nr. 4

Din poziţia şezut pe sol, se îndoaie puţin genunchii şi se ridică uşor picioarele de pe sol. Trunchiul se lasă puţin pe spate şi se mişcă la stânga şi la dreapta, asigurându-te că atingi cu fiecare mână solul. Se execută cel puţin 40 de astfel de mişcări alternative ale trunchiului. Trebuie să simţi muşchii cum lucrează atât în zona abdominală cât şi la picioare.

Exerciţiul nr. 5

Cu picioarele apropiate şi cu braţele ridicate pe lângă cap sari în sus, după care aduci mâinile pe sol şi duci picioarele în spate pentru a ajunge în poziţia "planşă". Apoi se aduc picioarele spre piept şi sari din nou. Se reăetă exerciţiul de cel puţin 10 ori.