Când fructele o iau pe coajă: Eticheta care le păstrează proaspete

Un simplu autocolant care se aplică pe coaja fructelor le menține proaspete, întârziind stricarea acestora.

Risipa de alimente rămâne o provocare a civilizației, iar pierderile de fructe și legume au cea mai mare pondere, estimându-se că 52% din recolte nu ajunge la consumatori pentru că produsele se strică.

Compania malaeziană StixFresh susține că are o soluție simplă și eficientă pentru această problemă - un mic sticker asemănător cu cele pe care le vedem aplicate pe banane sau pe citrice. Însă stickerul StixFresh conține o soluție cu o formulă naturală care încetinește procesul de coacere al fructelor, păstrându-le proaspete mai mult timp.



Soluția este un amestec de clorură de sodiu ionizată și ceară de albine, iar compania malaeziană susține că încetinește activitatea bacteriană care degradează fructele, păstrându-le proaspete timp de două săptămâni, relatează agenția de presă Ferrari.

Imaginile prezentate de compania StixFresh oferă o comparație pe o perioadă de până la 43 de zile între un fruct care are un autocolant lipit și unul fără eticheta care conține soluție.

Rezultatul este evident.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.