Care e semnificaţia fluturelui mov de pe pătuţul de bebeluş: Simbolul despre care părinţii nu vor să vorbească

Dacă vezi un fluture mov lipit pe un pătuţ de bebeluş, e mai bine să nu-i întrebi pe părinţi despre acest simbol. Este un subiect delicat pentru ei.

Stickerele în formă de fluturi mov lipite pe pătuţurile din maternităţile din Statele Unite i-au intrigat pe mulţi. Apariţia lor nu reprezintă un eveniment izolat, ci are toate şansele să se răspândească peste tot în lume. E bine să ştii ce reprezintă aceşti fluturi înainte de a întreba despre ei, întrucât reprezintă un subiect foarte sensibil pentru mulţi părinţi.

Aceşti fluturi au fost creaţi de Milli Smith, o femeie obişnuită care a rămas însărcinată.

Analizele arătaseră că va avea gemene şi se pregătea să devină mamă când a primit o veste proastă. Milli şi soţul ei, Lewin Cannn, au aflat că una dintre micuţe nu va trăi mult - analizele au arătat că el are anencefalie, o afecţiune netratabilă.

Vestea a devastat-o pe Milli, care a trebuit să ducă sarcina mai departe, ştiind că doar unul dintre bebeluşi va supravieţui. Bucuria de a fi mamă s-a risipit atunci, acolo, în acel cabinet medical şi a fost înăbuşită de durere, relatează Viralized.

Skye şi Callie au venit pe lume la termen, dar prima s-a prăpădit după numai trei ore.
Cei doi părinţi le-au lăsat pe amândouă în acelaşi pătuţ din maternitate câteva ore, privindu-le împreună. Fetiţele erau atât de mici şi de drăguţe!

Chiar dacă au rămas cu un copil, cei doi părinţi erau neconsolaţi. O altă mamă de gemeni i-a văzut copleşiţi de durere şi le-a spus că sunt norocoşi că n-au gemeni. Milli Smith şi-a dat seama că femeia nu ştia despre pierderea lor, aşa că după ce a ieşit din maternitate s-a gândit la un mod de a-i ajuta pe alţi părinţi să nu audă aceleaşi cuvinte care i s-au spus ei şi care au rănit-o.
Avea nevoie de un mod prin care ceilalţi să afle ce s-a întâmplat fără să deschidă subiectul delicat. Aşa i-a venit ideea de a face un logo în formă de fluture violet ca simbol al pierderii unui bebeluş. În felul acesta, părinţii nu trebuie să vorbească despre asta cu străinii dacă nu doresc - fluturele o face pentru ei.

Fluturele care reprezintă o legătură specială a părinţilor cu bebeluşul pierdut a fost repede adoptat şi de alte cupluri care au trecut prin această experienţă dificilă.
În plus, achiziţionarea stickerelor ajută la strângerea de fonduri pentru grupurile de părinţi, scrie site-ul citat.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.