18 femei care au definit idealul de frumusețe în ultimii 100 de ani

Femeile celebre au dominat fiecare deceniu din ultima sută de ani. Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Sharon Stone și alte figuri celebre au stabilit noi standarde de frumusețe feminină.

În ultimul secol, idealul frumuseții feminine s-a schimbat de mai multe ori. Marlene Dietrich, Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor și, în zilele noastre, Sharon Stone și Angelina Jolie au devenit idealuri ale stilului și frumuseții, fiecare în epoca sa.

Dar au fost și alte femei care au contribuit la creionarea idealului de frumusețe și fiecare deceniu a avut figurile sale emblematice.

Bright Side face o trecere în revistă a deceniilor din secolul trecut până în zilele noastre, evocând cele mai frumoase femei pe care le admiră în continuare milioane de oameni. Din 1920 până astăzi, acestea sunt femeile care au definit idealul de frumusețe!

Anii 1920 — Theda Bara

Vedetă a filmului mut, Theda a devenit una dintre cele mai dorite femei din industria cinematografiei. Ea și-a câștigat popularitatea în jurul vârstei de 30 de ani, când a jucat rolul vampirului din "A Fool There Was". Personajul ei seducea bărbații și apoi îi ruina. De atunci, Theda Bara a fost considerată o vampă.

Anii 1930 — Jean Harlow

Una dintre cele mai importante actrițe din perioada clasică a Hollywood, Jean Harlow a condus la apariția termenului de "blond platină" după ce multe admiratoare au început să-și vopsească părul în această nuanță ca să semene cu ea. Nu întâmplător, Marilyn Monroe a numit-o pe Harlow idolul copilăriei sale și a angajat-o pe stilista ei pentru a-i vopsi părul din brunet în blond.

Anii 1930 — Marlene Dietrich

Cântăreața și actrița germană a devenit o legendă încă din timpul vieții. A inspirat numeroși designeri de modă, dar și multe femei celebre au fost influențate de stilul ei. Ochii săi se remarcau sub sprâncenele subțiri, iar vocea divină îi fermeca pe toți cei care o ascultau.

Anii 1940 — Lauren Bacall

Lauren Bacall este una dintre cele mai importante figuri ale vechiului Hollywood. Contemporanii o apreciau pentru grația sa de felină, frumusețea incredibilă și ochii de un albastru-verde irezistibil, dar și pentru șarmul vocii ușor guturale.

Anii 1940 — Lana Turner

Istoricii o consideră una dintre cele mai strălucitoare vedete de cinema din toate timpurile și un simbol al epocii sale. Lana a pătruns în lumea filmului din întâmplare, grație chipului angelic și siluetei sale. A avut o carieră importantă și a primit o stea pe Bulevardul Starurilor din Hollywood.

Anii 1950 — Marilyn Monroe

Nicio dicuție despre cele mai frumoase femei din istori nu poate ocoli acest nume. În 1953, după ce a filmat "Niagara", Marilyn a devenit una dintre cele mai bine plătite actrițe de la Hollywood. De atunci, makeup artistul ei a inventat "stilul Marilyn" - sprâncene curbate și închise la culoare, piele cu aspect pal și buze de un roșu aprins. Într-o cronică la "Niagara", The New York Times nota că, deși nu era cea mai bună actriță a timpurilor sale, Monroe era seducătoare chiar și dacă apărea doar în câteva cadre.

Anii 1950 — Audrey Hepburn

O emblemă a stilului, Audrey a fost și a rămas prototipul frumuseții simple care simboliza inocența. Era foarte talentată nu doar în lumea filmului, ci și ca balerină și model. Criticii o numeau "un spiriduș, o frumusețe nostalgică". În 1954, Audrey Hepburn a fost desemnată întruchiparea idealului de frumusețe feminină.

Anii 1960 — Elizabeth Taylor

Un alt simbol al eleganței, Liz Taylor s-a remarcat prin ochii săi de o frumusețe răpitoare. Look-ul ei emblematic din filmul "Cleopatra" a consacrat stilul de machiaj cat-eye.

Anii 1960 — Twiggy

Supermodelul Lesley Lawson a devenit celebră în toată lumea cu pseudonimul Twiggy. În anii '60, ea era un simbol al stilului, remarcându-se cu aspectul androgin, tunsorile foarte scurte și ținutele moderne. Twiggy nu a înțeles de ce a avut atât succes: "Uram felul în care arătam, credeam că toată lumea a înnebunit", a mărturisit ea.

Anii 1970 — Farrah Fawcett

Vedeta din serialul "Charlie’s Angels" a fost o actriță și model de succes. Posterul cu ea în costum de baie s-a vândut în șase milioane de exemplare în primul an de la lansare. Încă deține recordul celui mai vândut poster din istorie.
Coafura ei a devenit un curent internațional. Spre finalul anilor '70, aproape toate femeile americane își doreau să aibă coafura în stilul Farrah. În 2011, Men’s Health a inclus-o pe Fawcett în topul celor mai sexy 100 de femei din istorie, actrița ocupând locul 31.

Anii 1970 — Raquel Welch

Actrița și cântăreața americană a lansat un nou stil cu părul ei lung, ceea ce nu a fost deloc ușor după succesul tunsorilor scurte impuse de Twiggy. Welch a devenit celebră după rolul din filmul "One Million Years B.C.". Deși personajul său avea câteva replici, aspectul ei splendid într-un costum de baie a transformat-o în sex-simbol.

Anii 1980 — Michelle Pfeiffer

Michelle a fost una dintre cele mai populare actrițe din anii '80. Publicul și criticii au apreciat-o după rolul din "The Fabulous Baker Brothers". A fost atât de bună, încât a fost comparată chiar cu Lauren Bacall și Marilyn Monroe.
Actrița nu a înțeles admirația pentru aspectul ei, mărturisind că i se pare că seamănă cu personajul din desene animate Howard the Duck. Însă revista Glamour a numit-o atunci cea mai importantă emblemă a stilului anilor '80 și "cel mai frumos chip pentru marele ecran".

Anii 1990 — Sharon Stone

După rolul din "Basic Instinct" și mai ales după memorabila scenă erotică pe care a făcut-o, Sharon Stone a devenit una dintre cele mai dorite femei din lume. Rolurile ei nu au trecut neobservate, iar în 1992 revista People a inclus-o pe lista celor mai frumoși 50 de oameni din lume.

Anii 1990 — Cindy Crawford

În 1997, Cindy s-a clasat pe locul secund în topul celor mai frumoase femei din lume, întocmit de revista Shape. Au trecut 23 de ani de atunci, dar fosta soție a lui Richard Gere continuă să se numere printre cele mai frumoase femei din lume.

Anii 2000 — Monica Bellucci

În 2002, când Monica Bellucci avea 38 de ani, revista AskMen a numit-o cea mai dorită femeie din lume. Frumoasa actriță italiană arată atât de bine, încât la 50 de ani a jucat rolul de fată Bond. Niciodată în istoria celebrei francize nu s-a mai întâmplat așa ceva.

Anii 2000 — Angelina Jolie

Cele mai importante reviste din lume, printre care Vogue, People și Vanity Fair, au desemnat-o pe Jolie cea mai frumoasă femeie din lume. Din 2007, ea este considerată "idealul de nivel gold al frumuseții". La începutul anilor 2000, multe femei care își făceau operații estetice își doreau buze ca ale Angelinei.

Anii 2010 — Beyoncé

În 2012, revista People a numit-o cea mai frumoasă femeie din lume. Formele generoase ale cântăreței americane au lansat un nou termen în dicționarul Oxford — "bootylicious", termen care într-o traducere aproximativă ar suna cam așa: "fundlicios". Înțelegeți ideea...

2020 — Bella Hadid

Chirurgul plastician Julian De Silva a dovedit matematic că fața supermodelului Bella Hadid se apropie cel mai mult de conceptul "formula de aur". De Silva a luat în calcul mărimea și poziționarea ochilor, sprâncenelor, nasului, buzelor, obrajilor și a maxilarelor. Rezultatul obținut de chipul supermodelului: 94,35% potrivire cu chipul ideal. Beyoncé s-a clasat pe locul doi, cu 92,44%.