10 dubluri perfecte care le iau locul vedetelor în scenele periculoase

2 Decembrie 2017

Foarte puţini actori care iau roluri în filme de acţiune îşi fac singuri toate cascadoriile şi e de înţeles de ce preferă să nu rişte în scenele foarte periculoase: nimeni nu se încumetă să sară de la o înălţime de 30 de metri sau să se lupte cu mai mulţi adversari foarte pregătiţi în arte marţiale şi sporturi de contact - cu excepţia lui Jackie Chan, desigur.

De aceea există dubluri.

Sunt oameni foarte bine pregătiţi pentru ceea ce fac, capabili să execute perfect cele mai riscante cascadorii şi, foarte important, seamănă mult cu vedetele, ceea ce ajută enorm echipa de producţie, contribuind din plin la succesul unui film. Sunt oamenii pe care publicul nu-i vede şi nu-i cunoaşte şi despre care se vorbeşte prea puţin - chiar şi pe site-urile oficiale ale producţiilor de la Hollywood sunt greu de găsit informaţii despre dubluri.

Bright Side a găsit însă destule informaţii despre aceşti profesionişti.

Iată 10 dubluri perfecte care le iau locul vedetelor în scenele periculoase!
 

Jacob Tomuri şi Tom Hardy

Jacob Tomuri şi-a început cariera cu celebra trilogie "The Lord of the Rings" şi cu "Avatar". Seamănă incredibil de mult cu Tom Hardy, pe care l-a dublat în ultmul "Mad Max", în "Legend" şi "The Revenant". Jacob e implicat şi în noul proiect al actorului, "Venom". Desigur, nici în acest film nu-i vom vedea chipul, dar vom şti că e acolo, în unele scene.

Tanoai Reed şi Dwayne Johnson

Tanoai Reed este actor, cascador şi mai are o calitate importantă: este vărul lui Dwayne. Aşa că echipa de machiaj are mai puţin de lucru cu el când trebuie să intre în scenă. Tanoai a mai filmat pentru "Iron Man II" şi "The Avengers".

Paul Darnell şi Robert Pattinson

Filmele sunt un hobby pentru Paul Darnell. Priorităţile lui se numesc parkour şi freerunning, activităţi pe care le promovează în Statele Unite. În plus, este un tată foarte ocupat, fiind foarte ataşat de cei doi copii, scrie Bright Side.

Monique Ganderton şi Charlize Theron

Blonda care seamănă leit cu actriţa sud-africată a uimit prin capacitatea sa de a dubla. A înlocuit şi alte vedete, precum Sigourney Weaver, Leelee Sobieski, Daryl Hannah, Rebecca Romijn şi Famke Janssen. A jucat în "X-Men: Apocalypse" şi în "Supernatural".
Surprinzător, Monique nu şi-a dorit niciodată să fie actriţă sau cascadoare, pregătindu-se pentru a deveni jurnalistă. Apoi l-a cunoscut pe Sylvester Stallone şi viaţa ei s-a schimbat.

Bobby Holland şi Chris Hemsworth

Bobby s-a pliat la fel de bine ca şi Chris pe rolul din "Thor". Cu ani în urmă, a făcut parte din echipa masculină de gimnastică a Statelor Unite, cucerind mai multe medalii. A fost şi fotbalist semi-profesionist.
Sportul i-a schimbat şi viaţa, petrecând patru ani pentru a deveni cascador profesionist: s-a antrenat folosind tehnicile de kickboxing, a făcut scufundări şi şi-a dezvoltat aptitudinile fizice. De atunci, a jucat în peste 35 de filme.

Kiran Shah şi Elijah Wood

Cunoscut din seria "Star Wars", Kiran nu este doar actor, ci şi cascador profesionist. A intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai scund cascador care a jucat în filme. El l-a înlocuit şi pe Elijah Wood în unele scene din trilogia "Stăpânul inelelor".

Alicia Vela-Bailey şi Kate Beckinsale

Toată lumea a plăcut-o pe blonda drăguţă din "S.H.I.E.L.D.", dar până la urmă job-ul principal al Aliciei e să dubleze actriţele. Şi o face foarte bine, fiind solicitată să le înlocuiască pe Milla Jovovich în "Ultraviolet", apoi pe Charlize Theron, Jennifer Lawrence, Gal Gadot, Shailene Woodley şi pe Kate Beckinsale. A făcut câteva scene spectaculoase şi în "Avatar".
Apreciată de regizorii de filme horror pentru talentul său de a se transforma în personaje îngrozitoare, Alicia a avut apariţii remarcabile în "Annabelle 2" şi "Hostel: Part III".

Buster Reeves şi Brad Pitt

Buster Reeves e actor şi cascador. Este practicant de karate şi a făcut o mulţime de mişcări spectaculoase în filme precum "Game of Thrones", "Troy" şi "The Dark Knight". Are la activ şi un record în Guiness Book - a lovit un manechin în cap de 218 ori într-un minut. Apoi şi-a bătut singur recordul, reuşind 256 de lovituri.

Mark Slaughter şi Alexander Skarsgard

Mark a fost cascador pentru "Game of Thrones" şi "Tarzan", iar acum lucrează la popularul serial "Outlander", unde îl înlocuieşte pe Sam Heughan, dar joacă şi ca actor la nevoie.

Will Erichson şi Ryan Reynolds

Will Erichson a avut mult de lucru în recentul "Deadpool 2", petrecându-şi aproape tot timpul pe platourile de filmare, unde l-a scutit pe Ryan Reynolds de o mulţime de dureri prin mişcările lui iscusite. Will a mai jucat în "Wayward Pines" şi în "Supernatural".