Cum arată acum 24 de locuri uitate din Europa: Natura s-a întors la putere

Când natura își recâștigă drepturile, rezultatul este pur și simplu spectaculos. Aceste imagini ne arată ce s-a întâmplat în câteva locuri abandonate de oameni.

Inspirat de munca mamei sale, fotografă profesionistă, francezul Romain Thiery, din Montpellier, a început să se dedice imaginii în urmă cu zece ani.

Mare amator de pian, Thiery a început să cânte la acest instrument de la vârsta de cinci ani, iar hobby-ul său pentru fotografie s-a transformat în pasiune în ziua în care a dat peste un pian vechi într-un castel părăsit din Franța. Atunci a pornit la drum prin Europa, în căutarea unor locuri abandonate.

El și-a propus să redea într-un proiect fotografic modul în care natura se întoarce în locurile din care a fost izgonită și acaparează, treptat-treptat, creațiile pe care omul le-a abandonat.

A rezultat o serie de imagini superbe care demonstrează, o dată în plus, cât de efemeri suntem noi, ca specie, și la fel și realizările noastre, în fața forței naturii pe care uneori ne încăpățânăm să o tulburăm, să o agresăm.
În cele din urmă, când omul se retrage, ea își recucerește, încet și tăcută, teritoriul.

Imaginile pe care Thiery le-a publicat pe site-ul său, dar și pe Intagram și Facebook, surprind felul în care natura a luat în stăpânire teritoriile care cândva au fost smulse de oameni. Acum e rândul ei.


Foto: Bored Panda

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.