Casă de piatră: Vila din stâncă, proiectul spectaculos al unui arhitect genial - FOTO

Un arhitect talentat a proiectat o vilă în stil contemporan construită pe exteriorul unei stânci foarte vechi. Această casă pare desprinsă dintr-un film SF.

Cum ar fi să trăiești într-o stâncă? Ei bine, un arhitect genial a avut ideea și priceperea de a proiecta o casă modernă pe pereții unei roci enorme din Arabia Saudită. Totul este un concept, dar de la o idee la punerea în practică este nevoie de un proiect, iar acum acesta există.

Cu un design minimalist, conceptul lui Amey Kandalgaonkar folosește înălțimea pe mai multe niveluri pentru a oferi priveliști superbe ale deșertului saudit.

Kandalgaonkar este expert în conceptele 3D.

Pentru acest proiect, el a petrecut multe ore studiind stânca imensă și a ajuns la concluzia că în loc să sape în rocă pentru a creea spații pentru această locuință, este mai bine să construiască structura în jurul stâncii. El "a sculptat" roca într-un program 3D computerizat, apoi a plasat structura virtuală, scrie Thinking Humanity.

Proiectul arhitectului din Shanghai este exemplul perfect al juxtapunerii între vechi și nou: stânca străveche se potrivește de minune cu materialele moderne și design-ul contemporan, contribuind la aspectul impresionant.
Poate că este improbabilă realizarea în realitate a unui asemenea proiect, dar munca lui Kandalgaonkar demonstrează cât de importantă este arta în arhitectură, scrie site-ul citat.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.