7 case deosebite în care oricine ar vrea să stea

Paradoxal, mai puțin înseamnă, uneori, mai mult: nu-i nevoie întotdeauna de foarte mulți bani pentru a transforma o casă într-un loc de suflet, în care să te simți bine, să te bucuri de liniște și să simți că viața e frumoasă. Pentru asta, o căsuță deosebită, cu totul ieșită din comun, poate face mai mult decât o vilă de lux cu toate dotările de ultimă generație.

Bright Side ne prezintă câteva case neobișnuite în care oricine și-ar dori să stea măcar o zi! Nu-i așa că sunt minunate?

Oul Exbury

Arhitectul Stephen Turner adoră experimentele, așa că a creat această casă ecologică. Cu o lungime de șase metri și un diametru de 2,8 metri, oul poate fi amplasat pe apă, astfel încât să te bucuri din plin de natură. Are duș, o plită, pat și un hamac. Energia este furnizată de razele solare.

Casa lui Steve Areen

Această locuință a inspirat mulți oameni creativi din întreaga lume. Steve a construit casa într-o fermă de mango din Thailanda folosind doar chirpici, iar amenajarea interiorului l-a costat 9.000 de dolari.

Cea mai mică locuință

Una dintre cele mai mici case se află în Praga. Fațada sa măsoară doar 2,25 metri lățime. Construită între două case obișnuite, la mijlocul secolului al XIX-lea, a adăpostit un studio de artă și un mic bar. Acum e folosită ca vestibul.

Insula cu o singură cameră

În arhipelagul de la granița dintre Statele Unite și Canada se află 1.864 de insule. Multe sunt nelocuite, iar pe cea mai mare dintre acestea trăiesc aproape 1.500 de oameni. O singură companie se ocupă de livrări pe aceste petice de pământ. Just Room Enough Island (Insula cu o singură cameră) are doar o căsuță cu o curticică.

Eco-vila UFOGEL

Casa din Alpi are 45 de metri pătrați și a fost creată de Peter Jungmann. Numele este rezultatul combinării a două cuvinte: UFO (obiect zburător neidentificat) și Vogel (pasăre). Situată într-un loc pitoresc, aasa poate fi închiriată.

Casa Broons, Scoția

Pe lacul Loch Shin, în apropiere de satul Lairg, se află această casă misterioasă. Nivelul lacului a crescut cu 10 metri după construirea unei hidrocentrale, scrie Bright Side.

Casa care merge

Da, chiar există așa ceva! Dezvoltată de două companii inovative, N55 și Wysing Arts Centre, această locuință unică are dimensiuni de 3,72×3,5×3,5 metri și cântărește 1.200 de kilograme. Această casă care seamănă cu un vehicul spațial are o sobă pe lemn înăuntru și se deplasează cu ajutorul picioarelor special concepute, dar trebuie să știți că nu se grăbește: poate parcurge maximum 37 de metri într-o oră, însă e suficient dacă vreți să schimbați decorul.