Cum să mănânci când faci sport. 6 secrete de alimentaţie

Orice tip de activitate fizică te ajută să arzi mai multe calorii şi să scapi de kilogramele în plus. Descoperă ce alimente trebuie să consumi şi pe care să le eviţi atunci când faci sport cu regularitate!

Orice tip de activitate fizică te ajută să arzi mai multe calorii şi să scapi de kilogramele în plus. Descoperă ce alimente trebuie să consumi şi pe care să le eviţi atunci când faci sport cu regularitate!

 

Unele alimente precum dulciurile nu sunt recomandate în primele două ore după un antrenament dacă vrei să slăbeşti. La fel, există unele reguli pe care trebuie să le cunoşti atunci când faci mişcare pentru a slăbi sau pentru a te menţine la o greutate corporală normală.

Află de la medicul nutriţionist Mihaela Bilic cinci secrete de alimentaţie atunci când faci sport!

 

1.

Apa minerală după antrenament
Potrivit medicului nutriţionist Mihaela Bilic, la o jumătate de oră sau chiar o oră după antrenament este recomandat să consumi apă minerală care ajută la remineralizarea organismului. Acest lucru este esenţial deoarece în timpul antrenamentului se pierd foarte multe minerale prin transpiraţie.


2. Nu mânca dulciuri, fructe şi făinoase timp de 1-2 ore după antrenament
Dacă vrei să slăbeşti trebuie să forţezi organismul să consume din rezervele deja existente, nu să aduci un surplus de zahăr imediat după ce te-ai antrenat. "În cazul în care doriţi să scăpaţi de excesul de grăsime cu ajutorul sportului, atunci nu aveţi interesul ca depozitele de glicogen, epuizate prin mişcare, să fie reumplute cu glucoza alimentară", explică nutriţionistul în cartea sa "Sănătatea are gust".



3. Nu mânca cu 3 ore înainte de a face sport
Acest lucru te va ajuta să alergi mai uşor, să arzi din rezervele existente şi să eviţi exerciţiul fizic în plin proces de digestie.


4. Mişcarea este de preferat să fie făcută dimineaţa
Cel mai bun moment pentru orice antrenament este dimineaţa, înainte de micul dejun. Acest lucru te va ajuta să arzi mai multe calorii pe parcursul întregii zile, deoarece stimulează metabolismul. "Depozitele hepatice de glicogen sunt aproape epuizate după noapte, prin urmare vor fi puse la bătaie depozitele de grăsime ca sursă de energie", explică nutriţionistul Mihaela Bilic în cartea sa.



5. Mănâncă proteine după un antrenament
Cel mai bine ar fi să mănânci proteine (carne, ouă, brânză, năut, linte, mazăre, fasole boabe) după un antrenament şi să limitezi consumul carbohidraţilor (pâine, gem, fructe, cereale), avertizează nutriţionistul. Explicaţia ar fi aceea că proteinele au nevoie de mai multă energie pentru a fi digerate, în vreme ce carbohidraţii eliberează foarte rapid glucoza şi favorizează refacerea depozitelor de grăsime.


6. Lasă carbohidraţii pentru o gustare

Sfatul specialistului este de a apela la carbohidraţi doar ca o mică gustare între mesele principale.
Un baton de cereale, fructele sau biscuiţii sunt rcomandaţi cu 30-45 de minute înainte de efortul fizic şi numai în cazul în care au trecut mai mult de 4-5 ore de la ultima masă.