Regimul proteic, regimul starurilor

Este un stil de viata, dar si o solutie foarte buna daca vrei sa slabesti fara sa pierzi energie

Regimul proteic este un stil de viata, dar si o solutie foarte buna, daca vrei sa slabesti fara sa pierzi energie. Dieta proteica se bazeaza pe consumul de carne, oua, peste si pe limitarea consumului de zahar si grasimi.
Beneficii: nu suferi de foame (principala neplacere a celorlalte diete), nu esti deprimata (asa cum se intampla in cazul altor diete) si nu te confrunti cu neplacuta senzatie de oboseala, care se instaleaza, mereu, la cateva zile dupa ce incepi o dieta.

Regimul proteic iti permite un regim de viata aproape normal. Un alt avantaj este acela ca nu trebuie sa calculezi numarul de calorii din mancarea ta, pentru ca nu este important.
O alta mare calitate a regimului proteic este faptul ca exista in mai multe forme, fiecare in parte adaptata unui stil de viata si unui tip de metabolism. Si, nu in ultimul rand, este dieta preferata a vedetelor.

Dieta Atkins


O dieta proteica care a facut si face furori in Europa.
Doctorul Atkins, cel care a pus la punct dieta si care a perfectionat-o a plecat de ideea ca excesul ponderal nu este consecinta excesului alimentar, ci al unui dezechilibru in alimentatie, asociat cu o defectuoasa asimilare a zaharului si derivatilor.
Principiul dietei este simplu: reduci sau elimini complet zaharul din alimentatie, astfel ca obligi organismul sa puna in circulatie depozitele de grasime, pentru a produce energie.
 

Avantaje si dezavantaje

 
Regimul este eficient, pe lunga durata. In primele luni slabesti pana la patru-sase kilograme pe luna. In a doua luna, slabesti constant, dar mai lent, trei - patru kilograme. Slabesti insa frumos, lent si te mentii sanatoasa si in forma.

Reguli:
Renunti complet sau reduci la minim zaharul, dulciurile de orice fel, fainoasele, legumele si fructele, care sunt o sursa de glucide si alte zaharuri, dar si alcoolul, in orice forma.

Consumi proteine si lipide: carne, peste, fructe de mare, oua, lactate neindulcite, branza, uleiuri, precum si unt si maioneza (in cazul in care poti face asta fara paine), in orice cantitate.

Poti adauga legume cu o concentratie mica de glucide (salata verde si fasole verde, rosii cu moderatie, ridichi) si citrice. Un avantaj este ca dieta diminueaza mult senzatia de foame. Dezavantajul este ca lipsa fructelor si legumelor si aportul mare de carne duce la cresterea colesterolului si produce o carenta de vitamine si minerale.

Dieta este recomandata pentru maxim trei luni, dupa care este inlocuita, treptat, cu o dieta bogata in fructe si legume, dar lipsita complet de zahar rafinat, dulciuri si fainoase.