Dr. Oz: 5 shake-uri sănătoase şi răcoritoare care te ajută să slăbeşti

Trebuie să profiţi din plin de bogăţia de fructe şi legume de sezon pe care le poţi combina pentru a prepara băuturi hrănitoare, dar care nu îngraşă. Află de la Dr. Oz cele mai bune combinaţii!

Ca să prepari un shake ai nevoie de fructe sau legume proaspete, iaurt sau lapte (de vacă sau vegetal) plus mirodenii sau superalimente care îi conferă o savoare şi un plus de nutrienţi.

Iată care sunt cele mai bune smoothie-uri de slăbit recomandate de celebrul Dr. Oz:

1. Smoothie verde

Este preferatul celebrului Dr. Oz, iar după cum a precizat în eminsiunea sa The Dr. Oz Show îi place să-ţi înceapă dimineaţa consumând această băutură de câte ori are ocazia.



Pentru 3-4 porţii ai nevoie de: 2 căni cu frunze de spanac, 1/2 castravete, câteva frunze de ţelină, 1/2 legătură de frunze de pătrunjel, 1 legătură cu frunze de mentă, 3 morcovi, 2 mere, 1/4 portocală, 1/4 lime, 1/4 lămâie şi 1/4 ananas. Se amestecă în blender toate ingredientele.


2. Smoothie energizant cu banane

Un pahar are mai puţin de 250 de calorii, după cum specifică Dr. Oz. Această combinaţie este potrivită pentru dimineţile de vară, deoarece te răcoreşte şi îţi conferă energie pentru toată ziua.


Pentru 2 porţii ai nevoie de: 2 linguri cu pudră de cacao, 2 linguri cu unt de arahide cremos, 1 banană, 1 iaurt cremos, 4-6 cuburi de gheaţă şi puţină scorţişoară. Se amestecă toate ingredientele în blender.


3. Smoothie plin cu vitamina C

Dacă au nevoie de un plus de vitamina C pentru a-ţi întări imunitatea, Dr. Oz recomandă un shake simplu.

Ai nevoie de: 2 portocale, 1/2 pepene galben, 1 cană cu căpşuni şi 1 roşie.
Se amestecă toate ingredientele în blender.


4. Smoothie cu avocado

O combinaţie pe care o recomandă Dr. Oz pentru a avea o piele frumoasă este cea care conţne avocado.

Ai nevoie de: 1 piersică, 2 linguri cu avocado cremos, 1/3 cană cu căpşuni, 3/4 cană cu iaurt degresat, 3 linguri cu suc de rodie, 1 linguriţă cu extract de vanilie. Se amestecă toate ingredientele în blender până obţii consistenţa dorită.


5. Smoothie detoxifiant

Este ideal pentru micul dejun.

Ai nevoie de: 1 cană cu apă sau lapte vegetal, 1 lingură cu seminţe de in, 1 cană cu zmeură, 1 banană, 1/4 cană cu spanac, 1 lingură cu unt de migdale, 2 linguriţe cu zeamă de lămâie.
Se amestecă toate ingredientele în blender.