Sase sfaturi pentru par si unghii sanatoase!

Intotdeauna mi-am dorit un par frumos, stralucitor. Si, culmea (sau tipic, dupa cum ar spune Murphy, zambind malitios), niciodata nu l-am avut. Mai mult, de ceva vreme, dadea semne evidente de "imbatranire"...

Intotdeauna mi-am dorit un par frumos, stralucitor. Si, culmea (sau tipic, dupa cum ar spune Murphy, zambind malitios), niciodata nu l-am avut. Mai mult, de ceva vreme, dadea semne evidente de "imbatranire", uscandu-se excesiv si cazand, chiar si cu toate solutiile pentru regenerare si sampoanele "miraculoase" la care am apelat, in speranta ca il voi aduce pe calea cea buna.

Nici cu unghiile nu stateam mai bine. Se exfoliau, se rupeau usor, chiar daca ma feream de activitati "solicitante", precum frecatul podelelor, si aveau o culoare galbena, neplacuta.

Cand mi-a fost clar ca solutiile alese "dupa ureche" nu imi vor rezolva problemele, am apelat la sfatul unui medic specialist.

Acesta mi-a explicat faptul ca organismul nostru are tendinta de a directiona vitaminele si mineralele hranitoare, atunci cand acestea nu se afla in cantitate suficienta, catre organele importante, lasand alte parti ale corpului, precum parul sau unghiile, sa se "descurce" cu mai putin.

Rezultatul este un par tern, lipsit de stralucire, prea uscat sau prea gras, al carui fir se despica usor, precum si unghii fragile, predispuse exfolierii.
Daca parul sau unghiile tale prezinta toate aceste "simptome", carora li se adauga cresterea lenta sau electrizarea (in cazul parului), este semn ca trebuie sa iei masuri.

Cunoastem axioma potrivit careia frumusetea vine din interior si, cum alimentele reprezinta combustibilul de care organismul nostru are nevoie pentru a functiona la parametri optimi, trebuie sa le alegem cu grija, pentru a asigura nutrientii necesari fiecarei parti a corpului. Doar asa putem fi energice, pline de viata, ne putem concentra eficient si putem obtine un aspect placut al parului, unghiilor sau pielii.

Fiecare dintre noi poate avea un par de invidiat si unghii rezistente, daca va tine cont de cateva principii esentiale de alimentatie - baza unui stil de viata sanatos.
Iata care sunt acestea:

Proteine slabe si multa apa


Rontai chips-uri intre mese? La pranz preferi prajelile si mancarurile cu mult sos, iar cina o reprezinta un bol cu alune sarate, pe care le devorezi in fata televizorului? In acest caz, nu te mira daca vor aparea kilograme in plus in timp record, iar parul tau va avea, la randul sau, de suferit.

"Dieta zilnica trebuie sa includa proteine.", spune Raluca Felea, product trainer Amway Romania. "Dar nu orice fel de proteine, ci proteine slabe - peste oceanic, carne slaba, precum si arahide sau nuci.", a continuat ea.