Virginitatea tarzie - intre dorinta si intamplare

La ce varsta ti-ai inceput viata sexuala?

Inceperea vietii sexuale nu este un moment usor, oricare ar fi varsta la care o faci. Nu cred ca exista o asa-zisa "varsta potrivita" la care trebuie sa faci acest lucru, dar trebuie sa stii ca inceperea vietii sexuale implica responsabilitate.

Nu am mai auzit de virgine pana in noaptea nuntii decat din povestile mamei, cand virginitatea era o virtute, pe care femeile o pastrau cu strasnicie. Acum aceasta virtute, daca depaseste chiar si varsta de 20 de ani, a ajuns sa fie considerata un handicap.

"Sunt virgina, dar ma tratez!"


"Pentru mine, virginitatea nu a fost o povara, nu a fost 'ceva' de care a trebuit sa scap. S-a intamplat pe la 19 ani, dar atunci erau alte vremuri", imi spune Magda, acum in varsta de 32 de ani. "Acum, pe la 12 ani fetele raman insarcinate. De ce? Pentru ca habar nu au despre sex, viata sexuala, riscuri etc. Ele nu se gandesc decat la placere, sa devina 'femei' si sunt inconstiente, de cele mai multe ori, de ceea ce li se poate intampla in timpul si dupa orice act sexual. De exemplu, multe nu stiu ca pot ramane insarcinate chiar si de la primul contact sexual, ceea ce mi se pare incredibil", se revolta Magda.

Imi amintesc de o prietena de-a mea, Oana, care la 27 de ani este inca virgina. De ce? Pentru ca asa isi doreste, pentru ca nu a intalnit "omul potrivit", dupa cum imi spune, pentru ca vrea sa se daruiasca unui singur barbat pentru toata viata. Si sa nu iti imaginezi ca este vreo cocosata, plina de cosuri, depresiva sau complexata. Este o fata chiar foarte frumoasa, plina de viata si inteligenta. "Si daca nu il vei gasi?", am intrebat-o, iar ea mi-a raspuns: "Atunci voi ramane asa. Oricum, sexul nu este atat de important pentru mine, am cu ce imi umple timpul. Merg pe principiul: 'Sunt virgina, dar ma tratez!'".

Oana o are drept model pe mama sa, femeia unui singur barbat, pe care l-a gasit mai repede decat ea, pe la 23 de ani, "dar timpul nu e pierdut", dupa cum imi spune.