Am facut sex prea devreme?

Dupa cat timp de la inceperea unei relatii faceti sex?

Recent, ai intalnit un tip, ati iesit de cateva ori si v-ati simtit foarte bine impreuna. Dupa vreo saptamana de intalniri, te-ai dus la el si ati facut sex. V-ati mai vazut dupa aceasta "intamplare" si ati "facut-o" din nou.

Tu nu esti genul de persoana care face sex cu cineva pe care abia l-ai intalnit, pentru ca esti adepta relatiilor serioase. I-ai spus aceste lucruri si lui, iar el te-a asigurat ca relatia voastra nu se bazeaza pe sex, pentru ca te place chiar foarte mult.

O relatie bazata pe sex?


Si tu il placi, iar de la "intamplare" ati continuat sa vorbiti in fiecare zi. Dar cateva intrebari iti rasuna in cap: "Am facut sex prea devreme?", "Relatia noastra ar putea deveni una pur sexuala din cauza faptului ca am facut sex cu el prea devreme sau putem avea o relatie serioasa?"

Ruth Westheimer, specialist american in probleme sexuale si de cuplu, ofera un raspuns la aceste intrebari: "In mod sigur relatia poate deveni una serioasa. Motivul pentru care multe persoane asteapta o perioada pentru a face sex cu cineva este acela de a evita ceva ce ar putea regreta mai tarziu.

Acesti oameni sunt in minoritate, unii barbati - uneori si femei - fiind interesati doar sa faca sex. Acestia sunt oameni care se vor misca repede, odata ce si-au deschis apetitul. Si ii lasi sa astepte o vreme pana faceti sex, cel mai probabil se vor plictisi si vor merge mai departe.

Daca a spus ca te place, asta nu garanteaza faptul ca relatia va continua, dar ii mareste sansele. Intotdeauna exista riscuri atunci cand incepi o relatie si sunt multe motive care ar duce la despartire, dar faptul ca te-ai culcat cu el 'prea devreme' nu este unul dintre ele"
.

Nu exista "prea devreme"


In definitiv, niciodata nu ai de unde sa stii... poate el este alesul. Pentru unele femei, sa faca dragoste cu un barbat este o decizie foarte importanta, pentru ca sunt implicate sentimente; pentru alte femei, sa faca sex este o activitate pe care o presteaza cu foarte mare usurinta, fie la prima sau la a zecea intalnire.