Urzeala banilor. Vedeta din „Game of Thrones“ cu cel mai mare salariu: I-a depășit pe Kit Harington și Emilia Clarke

Încă de la lansare, în 2011, "Urzeala Tronurilor" a devenit un fenomen global şi cel mai iubit serial din istoria HBO. "Game of Thrones" a primit de-a lungul timpului foarte multe premii, printre care 47 de Primetime Emmy, cinci trofee din partea Sindicatului actorilor americani şi un Peabody Award.

Episodul final al serialului a fost difuzat la începutul lunii mai, episodul cu o durată de aproape 90 de minute adunând nu mai puţin de 19,3 milioane de telespectatori.
În ciuda valului de nemulţumire legat de finalul poveştii, serialul a stabilit şi recordul de audienţă pentru un singur episod în istoria canalului HBO.

Inspirat din seria de romane "A Song of Ice and Fire/Cântec de gheaţă şi foc", de George R.R. Martin, serialul "Urzeala tronurilor" i-a umplut de bani pe actorii și producătorii care au contribuit la acest succes planetar. HBO a încasat nouă miliarde de dolari de pe urma serialului, scriitorul George Martin a câștigat 65 de milioane de dolari, iar Irlanda de Nord, unde serialul a fost filmat parțial, a atrtas investiții de 300 de milioane de euro, notează Bright Side.


Site-ul citat face și o trecere în revistă a celor mai mari salarii pe care le-au avut actorii din "Game of Thrones". Surprinzător, liderul la câștiguri nu sunt Kit Harington și Emilia Clarke.

Nathalie Emmanuel (Missandei) — 1 milion de dolari

Personajul ei, Missandei, și-a făcut apariția în sezonul 3 și i-a cucerit pe fani aproape instantaneu. De-a lungul a cinci sezoane, aceasta a evoluat din postura de sclavă la cea de mână dreaptă a lui Daenerys. Pentru prestația sa, Nathalie a încasat aproape un milion de dolari. Un salariu bun pentru o actriță care n-a avut un rol de prim-plan, notează Bright Side.

Alfie Allen (Theon Greyjoy) — 2 milioane de dolari

Personajul lui Alfie a fost prezent în film de la început. În sezonul 8, actorul a apărut mult schimbat și a evoluat de la categoria C la B. În ultimul sezon, Alfie Allen a încasat 100.000 de dolari per episod, ajungând la venituri totale de două milioane de dolari de pe urma serialului.

Conleth Hill (Varys) — 2 milioane de dolari

Varys e un alt personaj care a apărut din primul sezon. Actorul britanic a primit 100.000 de dolari per episod în sezoanele 7 și 8. În total, Conleth Hill a luat două milioane de dolari.

Gwendoline Christie (Brienne of Tarth) — 3 milioane de dolari

Brienne of Tarth și-a făcut apariția în sezonul secund. Potrivit site-ului Celebrity Net Worth, actrița britanică Gwendoline Christie a primit trei milioane de dolari pentru rolul său în acest serial, o sumă foarte bună, ținând cont că înainte de acest serial ea nu era cunoscută.

Iain Glen (Jorah Mormont) — 3 milioane de dolari

Jorah Mormont s-a numărat printre personajele din prima serie, dar nu a fost unul de prim-plan. Actorul scoțian a primit trei milioane de dolari pentru a-l interpreta.

Isaac Hempstead Wright (Bran Stark) — 4 milioane de dolari

Isaac Hempstead Wright avea doar zece ani când a început să-l joace pe Bran Stark. Acum are 19 ani și "GOT" i-a adus în cont în jur de patru milioane de dolari. Potrivit unor date citate de Bright Side, el a fost plătit cu 175.000 de dolari pe episod în sezoanele 7 și 8.

Sophie Turner (Sansa Stark) — 6 milioane de dolari

Sensa a fost unul dintre personajele-cheie și unul dintre favoritele fanilor. Nu cu mult timp în urmă, Sophie Turner primea 175.000 de dolari pentru fiecare episod în care juca, dar în sezonul final ea a primit o mărire de salariu, la 210.000 de dolari pe episod. Actrița a spus recent pentru revista Harper’s Bazaar că salariul său era mai mic decât al lui Kit Harington, dar acceptă această diferență, întrucât el a avut mai multe apariții și mai multe filmări de noapte.

Maisie Williams (Arya Stark) — 6 milioane de dolari

Maisie a început să joace în serial când era adolescentă. În cele opt sezoane, ea a primit între 150.000 și 210.000 de dolari per episod. Actrița a mărturisit într-un interviu că la început dorea să câștige bani ca să-și cumpere un laptop. Acum e milionară și își poate cumpăra orice și oricât laptopuri dorește.

Natalie Dormer (Margaery Tyrell) — 6 milioane de dolari

Margaery Tyrell a fost un personaj secundar, dar tot a câștigat inimile fanilor și i-a adus o grămadă de bani interpretei sale. Margaery a apărut prima oară în sezonul secund și a fost unul dintre cele mai interesante personaje până când a murit, în sezonul 6.
Natalie Dormer a luat 6 milioane de dolari și poate părea surprinzător că a primit cât Sophie Turner și Maisie Williams. Însă la început toate aceste actrițe erau considerate de categoria B, iar realizatorii au creat un sistem de salarizare care împărțea actorii în trei grupe mari: A, B și C, iar salariile erau calculate în funcție de aceste niveluri.

Rory McCann (Sandor Clegane) — 6 milioane de dolari

Sandor Clegane, cunoscut și ca The Hound, a apărut în primul sezon. Personajul a trecut prin mai multe schimbări, iar spre sfârșitul serialului a fost mai mult un personaj secundar. Inclus în categoria B, Rory McCann a încasat 6 milioane de dolari.

Lena Headey (Cersei Lannister) — 9 milioane de dolari

Lena Headey a avut unul dintre cele 5 personaje principale din "Game of Thrones", iar Cersei a fost probabil cel mai rău din tot serialul. Conform unor surse citate de Bright Side, în urmă cu cinci ani, actrița lua 150.000 de dolari per episod, dar ulterior salariul ei a crescut la 300.000 de dolari. În sezonul 8, Lena Headey a încasat 1,2 milioane de dolari per episod.

Kit Harington (Jon Snow) — 12 milioane de dolari

Jon Snow a devenit personajul principal al serialului și a cucerit milioane de fani. Dar nu a fost mereu așa. Până în 2013, eroul jucat de Kit Harington nu era cel mai popular, iar actorul a început să câștige mai bine abia din sezonul 5, când a ajuns la 300.000 de dolari per episod. În sezonul 7, Kit a fost plătit cu 500.000 de dolari pentru fiecare episod, iar în sezonul 8 a luat 1,2 milioane de dolari per episod.

Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) — 13 milioane de dolari

Se poate spune că Emilia Clarke și-a început cariera cu acest rol. Ca și Kit Harington, ea a cerut o mărire de salariu. În sezonul 7 lua 500.000 de dolari per episod. În ultimul sezon, ea a primit peste un milion de dolari pentru fiecare episod, ca și ceilalți actori care jucau roluri-cheie. Anul trecut, Emilia a spus pentru Vanity Fair că a fost plătită ca și colegii săi.

Peter Dinklage (Tyrion Lannister) — 15 milioane de dolari

Peter era un actor relativ cunoscut înainte de a juca în "Gam of Thrones". Cu toate acestea, el era plătit cu 150.000 de dolari per episod, ca și Lena Headey. După negocieri cu șefii de la HBO, el a ajuns la 1,2 milioane de dolari per episod, la fel ca ceilalți actori de categorie A. Peter a avut și un avantaj pe care l-a folosit la maximum: statura sa mică. Producătorii nu aveau cum să găsească pe altcineva cu caracteristicile sale, așa că au căutat să-i facă pe plac.

Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) — 16 milioane de dolari

Jaime Lannister este un alt personaj-cheie pe care fanii l-au iubit din primul sezon. Salariul actorului danez care îl interpreta a fost mărit de mai multe ori, iar în ultimul sezon a ajuns la 1,2 milioane de dolari per episod. Coster-Waldau este considerat unul dintre cei mai bogați actori care au jucat în "Game of Thrones".