Prinţesa cu burtică: Kate, prima apariţie oficială de când e gravidă

Soţia prinţului William a apărut la primul ei angajament oficial de la anunţarea sarcinii, iar toată lumea a fost cu ochii pe burtica ei. Ducesa a făcut o vizită la o clinică de tratament din Londra şi a recunoscut în faţa reporterilor că ar fi "nenatural" să nu aibă emoţii cu privire la sarcină.

Prinţesa s-a întâlnit cu pacienţii şi angajaţii clinicii londoneze Hope House, o unitate de tratament cu 23 de paturi. Această clinică a implementat un program social, oferind un loc sigur şi confortabil femeilor care se recuperează după dependenţa de droguri. Totodată, unitatea asigură suport şi pentru alte tipuri de tulburări compulsive, informează cotidianul britanic Daily Mail.

Aflată într-o formă fizică bună, Kate şi-a revenit după problemele de sănătate pe care le-a avut la începutul sarcinii. Ea a făcut cunoştinţă cu personalul clinicii şi a lăudat proiectul conceput pentru sprijinirea femeilor aflate în situaţii dificile.



Evenimentul i-a oferit prilejul ducesei de a trece peste remarcile răutăcioase ale scriitoarei britanice Hilary Mantel, care a numit-o "păpuşă fără personalitate", având ca unică raţiune misiunea "de a da naştere unui copil".



"Kate a fost în mod vizibil aleasă pentru a îndeplini în mod ireprosabil rolul de prinţesă: este atât de slabă încât pare de vis, nu are ciudăţenii, nu are nimic deranjant", a declarat scriitoarea în vârstă de 60 de ani, în cadrul unei conferinţe organizate luni la Muzeul Britanic din Londra.



Hilary Mantel a făcut o comparaţie între Kate şi regretata Diana, afirmând că soţia lui William pare a fi "programată" pentru rolul pe care îl joacă, în comparaţie cu "neîndemânarea umană" şi cu "emoşiile" prinţesei Diana, care "răzbăteau din fiecare gest al său".

Scriitoarea a mai spus că înainte de a rămâne însărcinată, Kate Middleton era doar "o papuşă suspendată în veşminte", "un manechin fără personalitate, definit în întregime prin ceea ce poartă". Acum, când are în pântece viitorul moştenitor al coroanei britanice, scopul pare să fi fost atins, deoarece "singura sa raţiune de a fi este de a da naştere unui copil".



Nu este primul atac la adresa prinţesei.

Deşi este o fire inofensivă şi o prezenţă superbă, Kate Middleton atrage, în ultimul timp, fără să facă ceva în mod special, tot felul de critici.

Cu puţin timp înainte de prezentarea de modă organizată de cel de-al doilea brand al ei, Red Label, la Săptămâna Modei de la Londra, excentrica şi celebra creatoare de modă britanică Vivienne Westwood a fost întrebată de reprezentanţii presei în legătură cu sfaturile pe care ar dori să le ofere ducesei Catherine, care a devenit o figură importantă în universul modei. "Nu am niciun sfat să îi dau, poate doar acesta: cred că ar fi bine să îşi poarte hainele de mai multe ori, pentru că acest lucru este benefic pentru mediul înconjurător şi ea ar transmite astfel un mesaj foarte bun", a declarat creatoarea în vârstă de 71 de ani.

"Dacă tot depui atât de multe eforturi pentru a găsi o ţinută care îţi place, atunci ar fi mai bine să o porţi pentru o vreme", a continuat Vivienne Westwood, care a distribuit invitaţilor prezenţi la show-ul ei de modă o "Cartă a revoluţiei climatice", îndemnând publicul "să cumpere mai puţin, să îşi aleagă hainele cu atenţie şi să le poarte mai mult timp".



Ducesa Catherine şi prinţul William, al doilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, aşteaptă primul lor copil, care se va naşte în luna iulie.

La peste un an şi jumătate de la nunta lor somptuoasă, prinţul William şi soţia sa Catherine au anunţat, pe 3 decembrie 2012, că vor avea primul lor copil, viitorul moştenitor al tronului Marii Britanii, iar această veste era aşteptată cu înfrigurare şi speranţă de multe luni de întregul regat. Spitalizarea pentru câteva zile a ducesei, la începutul lunii decembrie, la Londra, din cauza unor greţuri puternice cauzate de sarcină, a grăbit anunţul oficial, notează agenţia Mediafax.

Începutul de sarcină a fost însă umbrit de sinuciderea unei asistente medicale din acea clinică londoneză, victimă a unei farse telefonice puse la cale de doi jurnalişti ai unui post de radio din Australia, care doreau să obţină informaţii despre starea de sănătate a ducesei.

Ducesa Catherine a fost externată după trei zile petrecute în spital, pe 6 decembrie, însă şi-a anulat toate angajamentele oficiale pentru luna decembrie, cu excepţia galei BBC Sports Personality of the Year, organizată la Londra, cu puţin înainte de Crăciun, unde ducesa britanică a ţinut să asiste şi unde a acordat un premiu.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
21 Februarie 2013