Dosar Eva. 10 celebrități din România care au ajuns la spital în 2012

16 Decembrie 2012

Sănătatea este, cu siguranță, una dintre cele mai de preț dorințe personale la fiecare început de an. Din acest punct de vedere, 2012 n-a fost un an ușor pentru multe vedete care au ajuns pe patul spitalului. Unii au trecut mai repede pentru problemele medicale, alții, precum Dan Bittman, mai au de suferit până la refacerea completă.

Dan Bittman și-a pierdut vocea

Solistul trupei Holograf a fost operat la gât, în 3 octombrie, la un an și jumătate după ce medicii i-au descoperit un cheag de sânge în zona gâtului. Bittman a fost diagnosticat cu stenoză la arterele carotide.

După ce a făcut tot posibilul să nu se afle că a fost operat la Viena, artistul a fost nevoit să recunoască că are probleme de sănătate. El a fost operat la clinica austriacă AKH, în care a fost tratată și Teo, și pe care i-a recomandat- o chiar colegul său, Edi Petroşel. "A fost operat la gât. I se obturase un canal, o venă şi, pentru a nu fi în pericol de accident vascular, s-a operat. Operaţia a reuşit şi el se simte bine acum, se odihneşte. Are nevoie de o perioadă de trei-patru săptămâni de recuperare", declara în octombrie Edi Petroșel colegul de trupă al lui Bittman.
Conform Librtatea, intervenția chirurgicală ar fi costat 9.000 de euro. Cântărețul a depistat această problemă medicală în urma unor analize, după ce a resimţit dese amorţeli cauzate de blocarea ori de îngustarea arterelor carotide. "Operaţia a fost grea, a durat trei ore, a fost pe carotidă. Aştept să văd rezultatele. Dacă nu o să mai pot să cânt, o să joc în filme. În roluri negative, de oameni răguşiţi", a spus cântăreţul în noiembrie, la emisiunea "Acces direct".
Întrucât recuperarea durează mai mult decât era prevăzut, Holograf a anunțat că își încetează activitatea până la refacerea totală a solistului.

Jean Paler a fost operat după un preinfarct

Actorul de comedie a suferit joi o intervenţie chirurgicală, la Spitalul Judeţean Braşov, la câteva zile după ce a făcut un preinfarct.

Jean Paler a ajuns luni la Spitalul Judeţean Braşov, după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla la Sinaia. El a sunat un prieten care l-a dus la spitalul din Braşov, unde s-a constatat că a suferit un preinfarct.
Medicii braşoveni i-au făcut mai multe investigaţii, în urma cărora s-a constatat că arterele inimii sale erau înfundate, iar medicamentele pentru inimă nu îl mai puteau ajuta, astfel că a fost nevoie urgentă de montarea unor stenturi. "Pacientul este bine. Operaţia a reuşit şi nu au fost probleme. Probabil că în câteva zile o să fie externat", a spus medicul Marius Neculoiu de la Spitalul Judeţean Braşov. Acesta a precizat că actorului i-au fost montate trei stenturi.

Bote a făcut infarct în Turcia

La sfârșitul lunii trecute, designerul a fost internat într-un spital din Ankara, după ce i s-a făcut rău. El a fost diagnosticat cu infarct.

Botezatu a plecat în Turcia cu echipa lui de la Next Top Model,însă, odată ajuns în aeroport, a acuzat dureri în piept şi probleme respiratorii. El a fost internat de urgenţă într-un spital din Ankara, unde a stat patru zile. Surse din anturajul designerului, citate de cancan.ro, au spus că acesta se simţea atât de rău, încât ajunsese să creadă că nu va supravieţui acestui infarct şi că se va întoarce acasă într-un sicriu de plumb.

Cătălin Botezatu a mai avut sincope de sănătate. În luna iunie, el a ajuns la spitalul de urgenţă din Chişinău, unde se afla pentru filmări la emisiunea Next Top Model. Creatorul de modă a avut din nou probleme cu inima, dar şi cu ficatul, şi a stat cu perfuzii câteva ore bune. "Am clacat, am făcut sute de kilometri, am muncit mult pentru Next Top Model. Din cauza nopţilor nedormite am ajuns la spital. Nu am dormit aproape o săptămână. Problemele legate de inimă şi cele cu ficatul m-au doborât. Ficatul obosit m-a trimis la spital. Medicii mi-au recomandat repaus total cel puţin o săptămână. Pentru mine munca este foarte importantă, nu am timp de odihnă. Mama este foarte îngrijorată de starea mea de sănătate", a declarat atunci Botezatu în emisiunea Acces Direct, de la Antena 1.

Florin Zamfirescu a avut aorta fisurată

Actorul în vârstă de 63 de ani a fost internat în luna iunie la Spitalul Universitar din Bucureşti, pentru probleme cardiace.

Familia a cerut spitalului păstrarea discreției asupra diagnosticului. Potrivit agenției Mediafax, starea lui era stabilă la o zi după internarea în secția de cardiologie.
Regizorul Alexa Visarion, care pregătea un spectacol la Teatrul Odeon cu Florin Zamfirescu în distribuţie, a declarat atunci pentru Mediafax că actorul l-a sunat pentru a-l anunţa că nu mai poate ajunge la repetiţii, suspectând că are un preinfarct. Zamfirescu sunase deja la ambulanţă şi aştepta sosirea acesteia, a mai spus Visarion.

"Am suferit o fisură de aortă. Adică mi-a plesnit aorta din cauza tensiunii mele oscilante. Acum sunt bine. Am ieșit din spital, sunt localizat la domiciliu și merg săptămânal la control", a mărturisit Florin Zamfirescu, o lună mai târziu, pentru cancan.ro.
Medicii erau optimiști și au declarat că refacerea poate fi rapidă dacă actorul își schimbă stilul de viață și regimul alimentar. "O să stau pe bară șase luni. Trebuie să țin colesterolul sub control și să-mi rezolv problemele de tensiune. De acolo pornesc toate problemele. Un pic de regim, un pic de pauză și îmi trece. Nu mă plâng, sunt bine!", a mai spus artistul.

Oana Zăvoranu, du-te-vino la spital

Vedeta a fost internată luni, la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală, unde a fost adusă cu o ambulanţă SMURD.

Potrivit surselor citate, Oana Zăvoranu era intubată când a fost adusă la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Familia Oanei Zăvoranu a solicitat spitalului să nu dea informaţii despre starea de sănătate a acesteia.
Tabloidele au scris că vedeta în vârstă de 39 de ani ar fi încercat să se sinucidă înghițind un pumn de somnifere. Ea a intrat în comă, iar medicii de pe ambulanţă au încercat să-i acorde primul ajutor, la locuința sa, dar fără succes, astfel că au decis să o transporte la spital.
Vedeta a părăsit apoi spitalul în condiții neclare, după ce prietenul ei, Răzvan Dumitrescu, a declarat că ar fi semnat o declarație pe proprie răspundere pentru externare.

Miercuri seară, surpriză! În jurul orei 23.30, Oana Zăvoranu a fost scoasă din  nou din casă pe targă, înfofolită în pătură, cu ochelari de soare la ochi şi cu faţa acoperită. Vedeta a fost dusă la o unitate medicală privată cu tot tam-tamul de rigoare. "Oana nu a vrut aseară să rămână în spital. Nu-i plăcea la Terapie Intensivă, cu oameni bolnavi. Aerul îi face bine, nu e nimic grav că am dus-o din nou la spital. Ea e foarte deshidratată. Am încercat să fac din camera ei un mic spital, dar nu s-a putut. Ea e lucidă, vorbeşte cu mine. mi-ar plăcea să rămână în spital. Nu-i place să fie văzută pe targă. Nu s-a întâmplat nimic grav. Doar pentru că e o ambulanţă în faţa casei, asta nu înseamnă că e grav. O ambulanţă privată poate fi chemată şi doar pentru transport", a spus Răzvan, care a intervenit telefonic la Cancan TV. "O doare foarte tare capul. Trebuie să-şi facă o radiografie cervicală cât mai repede", a mai spus el.

Oana Zăvoranu a mai fost internată în spital și în luna noiembrie. "Oanei i s-a făcut rău din cauza sinuzitei. Are stări de vomă, are o răceală puternică și pur și simplu i s-a facut rău. A chemat ambulanța pentru că nu a mai suportat durerea. Ea are oroare de spitale, așa că așteptăm să vedem care este diagnosticul medicului. E groaznic pentru mine să știu că fiica mea nu este bine", declara atunci mama vedetei, citată de WOWbiz.ro.

Arșinel, operat de hernie

În luna iulie, actorul a fost operat la coloană, din cauza herniei de disc de care suferea.

Alexandru Arşinel s-a internat discret la Spitalul Spitalul Bagdasar - Arseni din Bucuresti, unde a stat internat doar două zile. "A avut un necaz şi a trebuit să se opereze la coloană. Avea probleme cu o hernie, trebuia să şi-o rezolve. Acum e bine, dar trebuie să se odihnească acum o lună, să se liniştească. Nu i-a fost frică. A avut un curaj nebun, a mers foarte bine, a plecat în două zile acasă, ca un crai", a spus colega lui scenă, Stela Popescu, pentru Știrile Kanal D.

La polul opus față de isteria mediatică provocată de fiecare internare a Oanei Zăvoranu, actorul nu şi-a anunţat nici măcar un prieten că urmează să se opereze. "Nu fac parte din categoria oamenilor care, dacă prin aşa ceva în viaţă, fac din asta un prilej de a-şi relansa poziţia pe care o au sau nu o au", a spus Arșinel într-o intervenţie telefonică.

Andreea Marin, operată la coloană în Turcia

În luna aprilie, vedeta TV a suferit o nouă intervenţie chirurgicală într-o clinică din Turcia, unde a mai fost operată și în 2011.

Deşi are probleme de sănătate mai vechi, "Zâna" și-a respectat programul încărcat. În apariţiile sale publice, ea a avut grijă să poarte ținute care îi mascau umflătura de la baza gâtului. "Da, m-am operat la coloană. Am stat doar o zi internată şi am plecat din spital pe picioarele mele. Acum mă simt bine. În afara bandajelor de la spate, care probabil m-au dat de gol, nu am absolut nicio interdicţie din partea medicilor", a declarat Andreea Marin pentru Cancan.

În ultimul an, ea a mers cel puţin o dată la trei luni la Istanbul, unde a făcut chiar şi gimnastică recuperatorie.
În 2011, ea a fost operată tot la coloană, iar problema sa de sănătate a generat mai multe speculaţii în presa mondenă. Vedeta a vorbit pentru Ştirile Kanal D despre prima intervenţie chirurgicală pe care a suportat-o în Turcia şi despre modul în care decurgea recuperarea. "Nu e o ruşine să spun că am 37 de ani, stau mult la computer şi vârsta îşi spune cuvântul. Am nişte probleme la coloana vertebrală", a spus ea în interviul pe care l-a acordat în clinica Acibadem din Istanbul.

Laurette s-a ales cu arsuri după un tratament cosmetic

Manechinul a început anul cu stângul. În ianuarie, Laurette a ajuns la Spitalul de Urgenţă cu arsuri de gradul I şi a fost pusă imediat pe perfuzii.

Vedeta plătise un avans de 150 de euro din prețul total al tratamentului, 750 de euro. "Am fost la un salon să-mi fac un tratament pentru vergeturi şi nu ştiu exact ce mi-au pus pe abdomnen, ştiu doar că a fost un gel, dar mi-au ars pielea. Am şi leşinat, iar apoi am ajuns la spital, unde mi s-a spus că am arsuri de gradul I. Acum, medicii mi-au pus o perfuzie care să-mi calmeze durerile şi voi rămâne până mâine internată", a declarat Laurette pentru Libertatea. "Angajata clinicii m-a dat cu un gel şi apoi a pus aparatul cu laser pe burtă. După un timp, am simţit că mă ustură foarte rău şi am rugat-o să ne oprim, însă ea mi-a spus că e normal să simt câteva ciupituri. Eu îi spuneam că mor, iar ea îmi dădea algocalmin", a mai povestit Laurette.
Mulatra a anunțat că face plângere la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului şi că îi va da în judecată pe patronii salonului.

"Este vorba de o acumulare de melanină în tegument care captează lumina înalt pulsată, lucru care se poate întâmpla la 150.000-200.000 de mii de persoane. Asta provoacă o uşoară iritaţie la nivelul zonei unde s-a lucrat, care va prinde o crustă ce se va vindeca în 5-7 zile. Nu este nimic grav, se va recupera în scurt timp. Este ceva superficial, care nu va lăsa sechele", a declarat, pentru Realitatea TV, Lili Baaddi, directorul clinicii.

Alexandra Stan, cu perfuzii în Turcia

Viața de artist își spune cuvântul, indiferent de vârstă. Din cauza oboselii acumulate şi a efortului susţinut, cântăreaţa a avut probleme în primăvară, în timp ce se afla în Turcia.

Cântăreaţa a ajuns la spital după un concert susţinut în Turcia, într-un weekend din luna martie, după o cădere de calciu, pe fondul oboselii. Reprezentanţii vedetei au declarat pentru Click! că vedeta a fost internată de urgenţă într-o rezervă a Spitalului German din Istanbul, una dintre cele mai mari clinici private din Turcia.
Alexandra Stan a stat câteva ore la perfuzii şi i s-au administrat calciu şi glucoză. Tratamentul a dat rezultate, iar artista a fost externată. "I s-au făcut un set de analize, pentru a vedea care este stare finală. A avut o cădere de calciu, motiv pentru care a leşinat, dar nu e nicio panică. Din cauza oboselii şi a stresului se întâmplă oricui", au declarat reprezentanţii cântăreţei.

Alexandra Stan ar fi trebuit să participe la o petrecere în localitatea italiană Frosinone, dar problemele de sănătate nu i-au mai permis să fie prezentă.

Mihai Trăistariu și-a făcut analize la Viena

Cântărețul are probleme periodice cu vocea. De cinci ani, el răgușește periodic și cum doctorii din țară pe care i-a consultat nu au reușit să-l scape de această problemă, el a preferat să meargă în străinătate și să plătească 1.200 de euro pentru un set complex de analize.

"Medicii din ţară au absolvit cu nota 5. De ani buni am făcut analize, mi-au dat antibiotice, pastile şi tot n-am scăpat de răguşeală. Ba, m-au îmbolnăvit de altele, chiar şi candida, mi-au scos şi amigdalele. Am reuşit să mă vindec singur, cu produse naturiste, miere de eucalipt, propolis. Însă văd că încep să răguşesc iar după două-trei concerte", a explicat Trăistariu.

Cântărețul și-a făcut programare pentru analize la "clinica românilor" din Viena, AKH, unde a plătit 1.200 de euro pentru un set complet de investigații. "Am făcut analize de sânge, control la gât, RMN şi altele. Mi-au ieşit toate foarte bine. Dacă în ţară medicii tot timpul îmi găseau bacterii, de această dată nu mi-a mai ieşit nimic de acest gen. Oricum, analizele în România ies aiurea şi nu sunt adevărate. Am vrut să merg la specialişti care nu dau greş. În proporţie de 99%, sunt perfect sănătos. Mi-au spus că am probleme la fiere din cauza alimentaţiei, însă nu este foarte grav. Trebuie doar să am grijă mai mare la ce mănânc", a declarat Trăistariu pentru ziarul Ring după ce a aflat rezultatele.