Cum s-au schimbat membrii familiei regale britanice în ultimii 10 ani

10 ani se văd pe chipul celor mai mulți oameni. Pentru membrii familiei regale a Marii Britanii, ultimii 10 ani au fost plini de evenimente.

Regina Elisabeta a II-a a devenit cel mai longeviv monarh britanic din istorie, Prințul Philip s-a retras din îndatoririle sale regale, Meghan Markle și Prințul Harry s-au căsătorit și au un copil, iar recent au renunțat la statutul lor regal pentru a se bucura de o viață mai liberă - o sumedenie de evenimente s-au petrecut din 2010 încoace în viața familiei regale britanice.

Bright Side ne ajută să ne reamintim mai multe detalii despre viața uneia dintre cele mai puternice familii din lume și să vedem cum s-au schimbat membrii acesteia în ultimul deceniu.

Regina Elisabeta a II-a

Cel mai important eveniment pentru Regina Elisabeta a avut loc pe 6 februarie 2017, când a devenit primul monarh britanic care a sărbătorit Jubileul de Safir, după 65 de ani de ani în care a stat pe tronul Marii Britanii.

Regina a împlinit 90 de ani în 2016, iar un an mai târziu, împreună cu Prințul consort Philip, a aniversat nunta de platină, devenind primul cuplu regal britanic care a împlinit 70 de ani de căsnicie.

Prințul Philip

În mai 2017, Prințul Philip a renunțat la toate atribuțiile sale oficiale, după 64 de ani. Ultimul lui angajament oficial a avut loc în august 2017, la Palatul Buckingham. De atunci, duce o viață liniștită, citește, pictează, scrie și își petrece timpul cu prietenii de familie.

Prințul Charles

În ultimul deceniu, Prințul Charles a preluat treptat mai multe îndatoriri ale Reginei. Moștenitorul tronului Marii Britanii se implică în acțiunile de protejare a mediului și a tradițiilor locale din țara sa și din alte regiuni ale globului (inclusiv din România, unde deține mai multe proprietăți), iar în 2017 a publicat o carte despre schimbările de climă.

Camilla, Ducesa de Cornwall

Împreună cu soțul ei, Prințul Charles, Camilla a luat parte la mai multe acțiuni oficiale în Marea Britanie și peste hotare. Ea a împlinit 70 de ani în 2017.

Prințul William

Acum are mai puțin păr, dar este un tată fericit și unul dintre cei mai populari membri ai casei regale. În 2011, William s-a căsătorit cu iubita lui din timpul studenției, Kate Middleton. Astăzi este un bărbat matur și un tată devotat.

După ce în 2008 și-a încheiat stagiul militar în cadrul aviației militare, William a urmat un curs de specializare, iar în 2010 a devenit pilot de căutare și salvare, operând un elicpter Sea King.

Kate Middleton

După căsătoria din 2011, Kate a devenit Ducesa de Cambridge și s-a dedicat acțiunilor caritabile pentru susținerea copiilor, femeilor defavorizate, artei și sportului.

În ultimii zece ani, ea a născut trei copii - Prințul George (2013), Prințesa Charlotte (2015) și Prințul Louis (2018).

Prințul Harry

În ultimii zece ani, Prințul Harry a servit în armată. A avut gradul de căpitan și a fost detașat și în teatrul de operațiuni din Afganistan, în 2012. În 2015 a părăsit oficial armata, iar în 2014 a creat Jocurile Invictus, eveniment sportiv dedicat militarilor răniți în luptă care pot concura în diverse discipline sportive.

În 2017, Harry a confirmat public relația cu Meghan Markle. Cei doi s-au căsătorit în mai 2018 și au un fiu, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, născut anul trecut.

Meghan Markle

Cu un deceniu în urmă, Meghan era actriță și juca în seriale de televiziune, printre care "CSI: NY", "General Hospital" și "Suits". În 2017, când s-a logodit cu Harry, ea a renunțat la cariera sa, iar prin căsătorie a dobândit titlul de Ducesă de Sussex. În mai 2019, a devenit mamă.

Viața ei la curtea regală britanică n-a durat mult - la începutul acestui an, cuplul a decis să renunțe la titluri pentru a devenit independent financiar.

Prințesa Anne

Prințesa a preluat mai multe îndatoriri și angajamente de la mama sa, Elisabeta a II-a. În 2017, ea a deținut aproape toate angajamentele ale familiei regale, inclusiv pe cele ale Reginei, scrie Bright Side. Călătorește mult în străinătate și este implicată în peste 200 de activități caritabile și organizații oficiale.