Actorii mari nu pier niciodată: 5 vedete care au apărut pe ecrane după moartea lor

Idolatrizaţi în timpul vieţii, actorii rămân în memoria fanilor pentru totdeauna. Iar unii continuă să apară în filme sau în clipuri publicitare chiar şi după ce au părăsit această lume. Cum este posibil? Ei bine, uneori e doar noroc, dar de cele mai multe ori tehnologia face "miracole", reînviind ca şi cum ar trăi acum.

Decizia de a-i "readuce la viaţă" este impusă fie de necesitatea de a termina un film, fie de raţiuni financiare, însă în toate cazurile rezultatul a demonstrat că a meritat efortul - apariţiile unor figuri îndrăgite a fost de fiecare dată foarte bine primită de public.

Bright Side a prezentat 11 poveşti uimitoare despre actorii "înviaţi" în filme şi reclame.
Iată 5 dintre aceştia!

Audrey Hepburn, 1929-1993: reclama la ciocolata Galaxy, 2013

Reclama la ciocolata Galaxy (sau Dove, pe unele pieţe) a devenit una dintre cele mai bune realizate şi difuzate în 2013. Problemele de ordin etic au fost rapid rezolvate de Sean Ferrer şi Luca Dotti, fiii actriţei. Ei au căzut de acord că mama lor ar fi fost încântată să facă reclamă uneia dintre delicatesele ei preferate, ciocolata.
Munca la acest proiect a început cu căutarea asiduă a unei dubluri a marii actriţe. Specialiştii au încercat să găsească pe cineva care să arate ca Audrey Hepburn şi să aibă aceleaşi expresii faciale şi mişcări. La sfârşitul selecţiei, aveau două dubluri: una avea cea mai asemănătoare figură, cealaltă semăna cu actriţa, dar acea şi expresiile ei. Procesul de "înviere" a marii actriţe poate fi urmărit aici.

Bruce Lee, 1940-1973: "Game of Death" - 1974

Filmările la "Game of Death" au început cu puţin timp înainte de moartea lui Bruce Lee. După îndelungi dezbateri, producătorii au ajuns la concluzia că aveau destule imagini cu starul pentru a continua filmările. Lungmetrajul a fost lansat la cinci ani după moartea actorului.
În scenele lipsă, producătorii au folosit dubluri ajustate cu un machiaj foarte bine realizat, dublat de cea mai bună tehnică disponibilă la acea vreme. Într-una dintre scene se poate vedea chipul lui Bruce Lee montat peste cel al unei dubluri.

Brandon Lee, 1965-1993: "The Crow" - 1994

Fiul lui Bruce Lee avea 28 de ani când a murit tragic pe platoul lungmetrajului "The Crow/Corbul". În timpul filmărilor unei scene în care eroul principal era împuşcat, Brandon a fost atins în stomac de gloanţe adevărate. Incidentul nefericit s-a întâmplat din cauza deficienţelor în pregătirea scenei. Lee a murit la spital în acea zi.
Imaginile care au surprins împuşcarea lui Lee au fost ridicate de poliţie şi analizate de criminalişti, aşa că scena a trebuit să fie filmată din nou cu un alt actor. În 1993, tehnologia permitea deja combinarea perfectă a chipurtilor cu corpurile unor dubluri, iar machiajul a înlesnit sarcina echipei de filmare. "The Crow" a fost un succes important de încasări, iar Brandon Lee a devenit o figură legendară.

Heath Ledger, 1979-2008: "The Imaginarium of Doctor Parnassus" - 2009

Ultimul film al regretatului actor australian a fost un proiect neterminat. Heath lucra pentru producţia regizată de Terry Gilliam când a fost găsit fără viaţă după o supradoză de medicamente. Moartea starului i-a pus pe producători în impas: să filmeze din nou tot filmul de la capăt sau să folosească nişte trucuri şi să modifice scenariul?
Echipa a ajuns la concluzia că personajul lui Heath călătorea în mai multe dimensiuni, atunci el putea avea mai multe înfăţişări. Iar chipurile au fost găsite repede: primul a fost Johnny Depp, apoi Colin Farrell şi Jude Law, prietenii lui Ledger. "Imaginarium" a fost un succes realizat în memoria legendarului Heath Ledger.

Paul Walker, 1973-2013: "Furious 7", 2015

Când şi-a pierdut viaţa în tragicul accident auto, Paul Walker nu apucase să filmeze toate scenele lui din "Furious 7". Toată echipa era în stare de şoc, iar filmările au fost date peste cap, aşa că lansarea producţiei a fost amânată pentru aprilie 2015. Producătorii au trebuit să găsească o soluţie de a se descurca cu ceea ce apucase el să filmeze, dar totodată să-l menţină în film.
Mai întâi, au folosit arhiva cu primele şase filme ale franşizei şi au folosit şi scene tăiate la montaj cu Paul Walker. Apoi au folosit programele computerizate foarte avansate pentru a recrea chipul actorului. În cele din urmă, i-au inclus în distribuţie pe Cody şi Caleb, fraţii lui Paul. Cody seamănă mult cu Paul, aşa că i s-a explicat să-l imite cât poate de mult.
"Furious 7" a devenit cel mai profitabil film al seriei, dar şi una dintre producţiile hollywoodiene cu cele mai mari încasări din istorie. La asta a contribuit nu doar moartea starului, ci şi faptul că producătorii nu i-au ucis personajul, lăsându-l să dipară sugestiv în lumina amurgului.