20 de lucruri pe care nu le știai despre Brad Pitt: Câți bani avea când a plecat la Hollywood

Brad Pitt este unul dintre cei mai doriți bărbați de la Hollywood. După divorțul de Angelina Jolie nu s-a grăbit să-și refacă viața, dar pe plan profesional și-a continuat cariera în forță, revenind în prim-plan cu rolul din filmul lui Tarantino, "Once Upon a Time in Hollywood".

Titlul i se potrivește perfect; cândva, la Hollywood sosea un puști simpatic și încrezător în șansa lui, hotărât să-și facă loc printre cei mai buni.

Au trecut atâția ani de atunci, iar el n-a mai plecat din vârf.

Bright Side scoate la lumină 20 de lucruri inedite despre unul dintre bărbații emblematici de la Hollywood. Iată-l pe Brad Pitt analizat așa cum nu-l știai!

 

Foto: Hepta, Bright Side

William Bradley Pitt a venit pe lume în 1963, în orășelul Shawnee, din Oklahoma, într-o familie de baptiști.

După școală, William a mers la colegiu și a studiat jurnalism și publicitate, dar nu a profesat niciodată în aceste domenii. A plecat la Hollywood cu 325 de dolari în buzunar și a renunțat să-și mai folosească numele întreg, spunându-și așa cum îl știe întreaga lume: Brad Pitt.

Înainte de a pătrunde în lumea filmului, a avut diverse slujbe mărunte - manipulator de marfă, șofer și chiar a fost pentru scurt timp mascota lanțului de restaurante El Pollo Loco (Puiul nebun). "Am dansat îmbrăcat într-un costum de pui în fața unui fast-food ca să atrag clienții. Așa am înțeles cum funcționează publicitatea după ce am studiat-o patru ani la colegiu", a povestit starul. Pitt a făcut asta pentru că avea nevoie de bani ca să-și achite chiria și cursurile de actorie. În scurt timp avea să se facă remarcat și a primit câteva roluri în filme și seriale. Dar începutul nu a fost ușor.

Când era debutant, Brad Pitt a participat la un proiect neobișnuit, un film intitulat "Cool World", în care actorii și personajele animate interacționau. Din păcate, producția a fost un eșec la box office.

Primul film în care a apărut Brad Pitt a fost "The Dark Side of the Sun" ("Partea întunecată a soarelui"), în 1988, în care interpreta rolul unui tânăr aflat în căutarea unui leac pentru o boală de piele. Regizorul Božidar Nikolić l-a selectat pe Pitt din 400 de candidați, iar actorul a primit atunci 1.523 de dolari pentru șapte săptămâni de filmări. Filmul n-a avut succes și nu a fost difuzat în cinematografe, fiind lansat direct pe casete video, în 1997.
Pitt a devenit un star după rolul din "Interviu cu un vampir", în care a jucat alături de Antonio Banderas și Tom Cruise. Au urmat alte roluri importante în filme de succes, precum "Legendele toamnei", "Se7en" și "Întâlnire cu Joe Black".

Rolul din "7 ani în Tibet" a fost foarte apreciat, dar i-a adus și interdicția de a intra în China, din motive politice. Ulterior, măsura a fost eliminată, iar starul a vizitat această țară în 2016, la 20 de ani după ce autoritățile comuniste i-au interzis accesul.

Ca să devină cât mai atractiv pe marele ecran, Pitt a studiat intens cum trebuie să zâmbească. Însă la scurt timp a primit rolul din "Fight Club", iar personajul său, zăpăcitul Tyler Durden, nu trebuia să aibă o dantură perfectă ca să fie cât mai credibil, așa că actorul a recurs la serviciile unui dentist care i-a montat o mască specială pe dinții din față.

Pentru rolul lui Achile din "Troia", Pitt a tras zdravăn de fiare, câștigând 10 kilograme de mușchi.

Este singurul din lume care a fost desemnat de două ori de revista People cel mai sexy bărbat din lume.

Brad Pitt n-a câștigat niciun Oscar până acum ca actor, deși a fost nominalizat de trei ori. Prima oară a fost "în cărți" în 1996, cu rolul secundar din "Armata celor 12 maimuțe". A doua oară a fost nominalizat în 2009 pentru rolul din "Curiosul caz al lui Benjamin Button". Trei ani mai târziu, actorul a primit două șanse - ca producător pentru "Cea mai bună imagine" și ca actor, pentru "Moneyball".
Abia în 2014 a primit un Oscar, ca producător al filmului "12 Years a Slave". A fost celebra gală la care Ellen DeGeneres a comandat pizzza pentru toată lumea, iar Pitt a făcut pe chelnerul, servind celebritățile din preajma lui cu câte o felie.

În cercurile de la Hollywood circulă o teorie, numită "The Pitt-Hanks Continuum", care explică de ce actorul nu a câștigat niciodată Oscarul. Conform acesteia, există două categorii de actori: prima seamănă cu Brad Pitt, a doua cu Tom Hanks. Cei de genul lui Brad Pitt își pot demonstra talentul ani la rând, dar nu câștigă niciodată mult râvnitul premiu. În schimb, actorii de genul lui Tom Hanks, deși nu sunt la fel de arătoși, iau Oscarul după primul rol foarte bun.

Pitt este celebru și pentru că în toate filmele sale mănâncă. Recent, un utilizator al rețelei Reddit a făcut un studiu interesant - a calculat câtă mâncare au consumat personajele sale. În total, de-a lungul carierei sale, Brad a consumat 4.986 de calorii în rolurile sale. Cel mai mare volum l-a înregistrat în "Moneyball", iar cel mai des a fost filmat mâncând carne de curcan (în cinci filme).

În tinerețe, Brad Pitt era un mare cuceritor. În anii '80 a avut o relație cu viitoarea soție a lui Mike Tyson, modelul Robin Givens, apoi a avut o relație cu actrița Christina Applegate. Cei doi s-au despărțit în direct, la o gală MTV. Starul s-a cuplat apoi cu Gwyneth Paltrow când filmau pentru "Se7en". Cei doi s-au logodit, dar s-au despărțit la scurt timp. Brad a cunoscut-o apoi pe Jennifer Aniston, în circumstanțe neobișnuite: agenții lor le-au aranjat o întâlnire romantică. De aici, povestea e supercunoscută - cei doi s-au căsătorit în anul 2000, iar după cinci ani au divorțat, când Angelina Jolie a intrat "pe fir".

În 2001, Pitt și Aniston au fondat împreună o casă de producție, denumită Plan B. Această companie a fost implicată în producția multor filme de succes, precum "Troia", "The Departed", "Charlie and the Chocolate Factory", "Moonlight" și "World War Z".

În 2018, Brad Pitt (da, da, chiar el!) a încercat să plătească pentru o întâlnire. Dar nu e ceea ce ai putea crede - el a vrut să achite prețul solicitat pentru o cină cu actrița Emilia Clarke, 120.000 de dolari, la o licitație caritabilă, organizată în favoarea victimelor cutremurului din Haiti. Însă actorul a pierdut licitația în favoarea unei persoane care și-a păstrat anonimatul și care a oferit 160.000 de dolari. Ulterior, Emilia Clarke a mărturisit că regretă că n-a câștigat Brad Pitt licitația.

Lui Brad Pitt îi place enorm să fie tată. Starul care are șase copii cu Angelina Jolie a mărturisit: "Să fiu părinte e cel mai bun lucru pe care l-am făcut. Îți schimbă perspectiva. Poți să scrii o carte, să faci un film sau să pictezi, dar să ai copii este cel mai neobișnuit lucru pe care eu l-am făcut."

Starul este pasionat de motociclete și deține mai multe modele. "Îmi place să merg pe motor. Știi, e sentimentul acela de libertate: poți să asculți radio-ul din mașini și să fii tu însuți sub cască", a spus el.

Brad Pitt deține o podgorie în regiunea franceză Provence, unde produce vinul Miraval.

Actorul este pasionat și de arhitectură. El a luat câteva lecții de design computerizat de la Frank O. Gehry, unul dintre cei mai importanți arhitecți din lume.

În 2006, Pitt a înființat un fond pentru construirea de locuințe sociale în New Orleans, destinate sinistraților din acest oraș care au avut de suferit după uraganul Katrina. El a participat chiar și la ridicarea unor case.