12 actori care au refuzat roluri de mare succes

Nu-i pentru cine se pregătește, e pentru cine se nimerește - cam așa se întâmplă uneori și în lumea filmului, când rolurile oferite unor actori sunt refuzate și preluate de alte staruri. Fie că nu au reușit să simtă personajul citind scenariul, fie că au apărut unele conflicte care nu le permiteau să preia un nou proiect, sunt mulți "pățiți" care au făcut greșeala de a respinge contracte pentru filme care au înregistrat un succes planetar.

Iată 12 actori care au refuzat roluri foarte bune în filme cult și cum ar fi arătat personajele celebre dacă ei ar fi jucat în aceste producții.
Şi mai ales, iată motivele care i-au făcut să aleagă aşa!


Foto: Bright Side

Al Pacino — Han Solo în "Star Wars"

Actorul a refuzat să joace în această superproducţie pentru că scenariul nu l-a convins. Pacino n-a înţeles exact scenariul şi i s-a părut prea complicat pentru el să joace fără să simtă acţiunea, deşi Han Solo i se părea un personaj interesant. Şi n-a fost singurul care a ales aşa - mai mulţi actori au refuzat rolul din acelaşi motiv.

Will Smith — Neo în "The Matrix"

Actorul a refuzat să fie Neo din cauza rolurilor din alte filme, precum "Men in Black" şi "Independence Day". Dar el a recunoscut că nu a înţeles scenariul şi a simţit că nu era destul de inteligent ca să joace perfect partitura.

Mel Gibson — Maximus în "Gladiator"

Regizorul Ridley Scott îl dorea pe Gibson în rolul lui Maximus, dar starul australian a refuzat să fie gladiatorul pentru că se simţea prea bătrân pentru asta. Până la urmă, Scott a găsit alt australian şi a dat lovitura: Russell Crowe a cucerit Oscarul pentru cel mai bun actor cu acest rol.

Gwyneth Paltrow — Rose în "Titanic"

Iniţial, James Cameron a vrut ca Gwyneth Paltrow să o interpreteze pe Rose, dar aceasta a refuzat propunerea fiindcă, după ce a citit scenariul, filmul i s-a părut prea sentimental. În plus, ea avea şi alte proiecte, iar asta a fost şansa de care a profitat Kate Winslet.

Matt Damon — Jake Sully în "Avatar"

Actorul ar fi trebuit să fie Jahe Sully, dar a fost nevoit să respingă propunerea întrucât avea alte angajamente la care nu putea renunţa. Matt a declarat că şi acum îi pare său că a refuzat acest rol.

Demi Moore — Kit în "Pretty Woman"

Actriţa a respins imediat şi fără explicaţii oferta de a o interpreta pe Kit Deluca, cea mai bună prietenă a lui Vivian. Laura San Giacomo s-a dovedit apoi candidata perfectă pentru acest rol.

Tom Cruise — Edward în "Edward Mâini-de-foarfecă"

Starul nu a vrut să ia rolul lui Edward pentru că nu i-a plăcut cum sfârşeşte, iar regizorul Tim Burton nu a acceptat să-i acorde un final fericit acestui personaj.

Sean Connery — Gandalf în "The Lord of the Rings"

Actorul a spus că nu a înţeles scenariul şi n-a fost entuziasmat de opera lui Tolkien. Deşi i se oferiseră câte 10 milioane de dolari pentru fiecare film din trilogie plus 15% din încasările celor trei filme, Sean Connery nu a fost de acord să lucreze la această producţie.

Jack Nicholson — Michael Corleone în "The Godfather"

Ar fi fost un rol uriaş pentru un actor uriaş. Dar Nicholson a refuzat să fie Michael Corleone pentru că se temea că era prea bătrân şi considera că personajul ar trebui jucat de un actor italian.

John Travolta — Forrest în "Forrest Gump"

Travolta a refuzat unul dintre cele mai emblematice roluri din istoria cinematografiei. Se pare că el nu a sesizat potenţialul extraordinar al acestei partituri. Mai târziu, el a luat rolul dintr-un alt film-cult, "Pulp Fiction". Producţia lui Tarantino a luat doar un Oscar, în timp ce "Forrest Gump" a cucerit şase trofee. Actorul a recunoscut ulterior că a fost o greşeală respingerea rolului lui Forrest.

Michelle Pfeiffer — Clarice în "Silence of the Lambs"

Regizorului nu-i plăcea accentul lui Jodie Foster, aşa că i-a oferit rolul agentei FBI, Clarice, lui Michelle Pfeiffer. Dar aceasta nu a acceptat nivelul de violenţă pe care se baza filmul. Jodie Foster a primit rolul şi l-a jucat perfect, fiind distinsă cu un Oscar pentru cea mai bună actriţă după interpretarea sa de excepţie.

Emily Browning — Bella în "Twilight"

Emily a refuzat o audiţie pentru rolul Bellei fiindcă în acel moment nu-şi dorea să lucreze la o trilogie. Autoarea cărţii, Stephenie Meyer, era convinsă că Emily ar fi fost perfectă în rolul Bellei. După ce Kristen Stewart a preluat personajul, scriitoarea n-a mai fost la fel de sigură.