Jurnalul siluetei: Cum am reușit să dau jos 79 de kilograme într-un an

În ciuda luminii slabe, a oglinzilor deloc măgulitoare și a spațiilor înguste care nu o avantajau, o tânără a avut ambiția de a ține un jurnal foto al siluetei ei. Timp de un an, Julia Kozerski s-a pozat în timp ce a probat 200 de rochii în diferite magazine. Totul a început dintr-o joacă și nici nu-și imagina că va reuși să slăbească.
În ciuda luminii slabe, a oglinzilor deloc măgulitoare și a spațiilor înguste care nu o avantajau, o tânără a avut ambiția de a ține un jurnal foto al siluetei ei. Timp de un an, Julia Kozerski s-a pozat în timp ce a probat 200 de ținute în diferite magazine. Totul a început dintr-o joacă și nici nu-și imagina că va reuși să slăbească.

Julia a pornit acest proiect ca pe un exercițiu amuzant, pentru ea însăși. În 2010 ea își pregătea lucrarea de diplomă în fotografie la Milwaukee Institute of Art & Design și s-a gândit să se distreze puțin, pozându-se în cabinele de probă, în diferite ținute. De la costume de baie și rochii de gală până la lenjerie, tânăra în vârstă de 28 de ani "n-a iertat" nimic. Fotografiile realizate de ea cu un iPhone în decurs de un an redau schimbările fizice prin care ea a trecut.

"Când am început, n-am știut cât voi slăbi", a declarat artista pentru cotidianul britanic Daily Mail. "Vroiam să-mi schimb viața, așa că am încetat să mai mănânc prostii, am început să fac mai multă mișcare și să calculez caloriile, practic să fac tot ceea s-a spus mereu că funcționează. Și a mers", a completat ea.

Julia a explicat că imaginile, incluse într-un serial intitulat "Cabinele de probă", au avut inițial scopul de a surprinde chinurile prin care ea trecea tot încercând mărimi mai mici și satisfacția de a se simți mai atractivă, dar și durerea de a nu recunoaște persoana din oglindă. "Nu m-am uitat la poze până când am slăbit. Le făceam pentru mine. Când am început, n-aveam de gând să împărtășesc astfel de detalii altcuiva. Dar lumea era curioasă, așa că mi-am zis să discut despre asta. E normal", a spus ea pentru ziarul citat.

Cu o înălțime de 1,74 metri și o greutate de 74 de kilograme, Julia Kozerski se simte fericită acum. Dar n-a fost o luptă ușoară. "De câteva ori m-am dat bătută, am avut și zile proaste în care am mâncat pizza, dar oricine trece prin asta. Iar când am vrut să continui, imaginile m-au ajutat să ajung în punctul bun", a explicat ea.

Fotografiile au ajutat-o să vadă progresul pe care îl făcea. Ea a mărturisit că fără aceste imagini nu ar fi avut o motivație suficient de puternică pentru a merge înainte. "Pozele făcute cu iPhone erau modul meu de a mă opri pentru o secundă și de a nota progresul făcut. Asta e o motivație. Toți avem lucruri pe care ne dorim să le schimbăm la noi sau în viețile noastre. Marile schimbări sunt posibile: începeți cu cele mici", este sfatul ei.

Foto: Daily Mail
26 Septembrie 2012