13 case în copaci, așa cum n-ai mai văzut. Arată ca-n povești!

Casele în copaci au menirea de a ne aduce în mijlocul naturii. Acolo, în inima pădurii, departe de tumultul orașului, ajungi să simți că faci parte dintr-un univers imens și profund. Deși suntem tentați să asociem căsuțele din copaci cu copilăria, cu jocul de-a v-ați ascunselea, cu cățăratul în pomi, minunatele construcții suspendate sunt locuri perfecte pentru sufletele care caută răgaz, liniște și bucuria de a trăi în armonie cu natura.

Bright Side ne prezintă cele mai interesante case în copaci din lume.
Micuțe sau, dimpotrivă, foarte spațioase, simple sau foarte elaborate, aceste locuințe unice au un element comun: izolarea. 

Casa de lângă lacul Muskoka, Canada

Creată de arhitectul Lukasz Kos, această casă poate adăposti o familie numeroasă și deși se găsește în bătaia vânturilor puternice care mătură zona, este foarte solidă și stabilă. Arhitectul a fixat-o cu corzi din oțel rezistente.

Cuibul pentru oameni

Cuibul imens este suspendat în copacii dintr-o pădure din Suedia. Interiorul imită perfect cuibul unei păsări și este complet echipat ca o cameră modernă, casa fiind ideală pentru a te rupe de lume și a asculta păsările cum cântă.

Căsuța pentru păsări locuită de oameni

Dacă în copilărie îți doreai să locuiești în căsuța păsărelelor, atunci această casă din Japonia e ideală pentru tine. Cu un aspect inspirat de cel al căsuțelor pentru păsări, această construcție are interiorul împărțit în două camere despărțite de un perete din sticlă prin care cei dinăuntru pot vedea păsările sălbatice care se refugiază înăuntru.

Baraca celor șapte pitici

Cele trei căsuțe ridicate una deasupra celeilalte și legate cu o scară care șerpuiește între ele reprezintă o construcție unică în lume. Deși pare o instalație dintr-un parc pentru copii și nu are energie electrică, baraca celor șapte pitici din Brittish Columbia poate fi locuită fără probleme.

Monumentul amintirilor fericite

Casa a fost creată de Benjamin Verdonck pentru festivalul de design din Belgia și poatre fi văzută în spatele curții unui azil din Gent. A fost concepută pentru a arăta ca o parte a stabilimentului și pentru a le aminti bătrânilor de copilăria lor.

"Blocul" din lemn

Această clădire imensă este amplasată în pădurile din statul american Tennessee. Casa are mai mult de 50 de ani vechime și este construită în proporție de 90% din lemn, notează Bright Side.

Casa eco din Danemarca

Un student danez la arhitectură, Konrad Wojcik, a conceput acest proiect pentru a combate aspectul clasic al suburbiilor. Design-ul unic îi conferă un aspect natural. Casa servește ca adăpost de vreme rea și de prădători pentru multe animale sălbatice.

Cubul cu oglinzi din Suedia

Realizat de Tham & Videgard Mirror, acesta este unul dintre cele mai abstracte hoteluri din lume. Oglinzile de pe pereții exteriori îl fac invizibil în mijlocul pădurii, ajutându-i pe oaspeți să se simtă parte din natură.

Naveta spațială

Această casă din Suedia pare o navă extraterestră care tocmai a făcut o aterizare de urgență în pădure. De fapt, este unul dintre cele mai inovative proiecte contemporane, notează Bright Side. Casa neobișnuită face parte din complexul hotelier care include și Mirror Cube, cubul cu oglinzi, prezentat anterior.

Restaurant într-un copac

Yellow Treehouse, un restaurant original din Auckland, Noua Zeelandă, poate găzdui până la 18 persoane, plus bucătarul și chelnerii, și este fără îndoială unul dintre cele mai frumoase localuri din lume.

Casa HemLoft

HemLoft este o casă din lemn în care poți evada din iureșul de zi cu zi. Contrucția eco se găsește într-o pădure din nordul regiunii Whistler, British Columbia, Canada. Este perfectă pentru o singură persoană sau pentru un cuplu.

Casa din cireș

Superba casă a fost concepută de arhitectul Terunobu Fujimori și construită într-o livadă de cireși japonezi. Primăvara, tot ce ai de făcut e să te așezi la fereastră și să te bucuri de decorul roz care îți încântă ochii.

Ferma din aer

Construcția include mai multe căsuțe locuite de fermierii din California. Aceasta este una dintre cele mai mari case din copaci din lume.