Colecţia faptelor bune: Gesturile de omenie care îţi redau încrederea în lume - FOTO

6 Martie 2017
Poate te-ai săturat de atâtea veşti proaste, de mizeria care pare de nestăvilit şi de atâta nefericire care se revarsă în fiecare zi din toate direcţiile. Dar pe Pământ se întâmplă şi multe fapte bune şi adesea acestea nu răzbat atât de puternic pentru a ajunge la cunoştinţa noastră.

Când compasiunea depăşeşte graniţele, omenirea îşi recapătă sensul.
Acesta este mesajul seriei de imagini emoţionante publicate de cotidianul britanic Daily Mail.

Fapte eroice sau gesturi simple care dau un ajutor important unor semeni aflaţi la ananghie, sunt o mulţime de veşti bune pe care trebuie să le afli, pentru că te ajută să te simţi mai bine, să-ţi recapeţi optimismul şi să ai un model pe care să-l urmezi şi tu într-o zi, ajutându-i pe cei care au mare nevoie.

Un bărbat îi dăruieşte încălţămintea sa unei fete fără adăpost din Rio de Janeiro.

Un pompier ajută o pisică să respire cu ajutorul măştii de oxigen după ce a salvat-o dintr-un incendiu.

După trecerea uraganului Sandy, în 2012, un bărbat dintr-o localitate de pe Coasta de Est a Statelor Unite şi-a anunţat vecinii că are energie electrică şi le-a pus la dispoziţie prize pentru încărcarea telefoanelor.

Un pompier îi dă apă unui ursuleţ koaka în timp ce acesta îşi sprijină o lăbuţă în palma lui, în timpul incendiilor de pădure din regiunea australiană Victoria.

O poliţistă a oprit circulaţia auto pentru a proteja o raţă şi bobocii care traversau strada pe trecerea de pietoni.

Ofiţerul Kevin Briggs de la Poliţia Autostrăzi din California (în stânga) a reuşit să stea de vorbă cu Kevin Berthia (în dreapta) şi să-l facă să renunţe la dorinţa de a se arunca de pe pod. Imagine din 2005. Berthia este acum căsătorit, are doi copii şi e fericit.

O femeie s-a echipat în costumul de înot şi a sărit în ajutorul unui golden retriever, salvându-l cu ajutorul unui tomberon de inundaţiile devastatoare.

Imaginea din stânga arată oferta unui butic care cedează cărţi gratuite celor care nu au bani, iar în dreapta - un local Subway care oferă mâncare gratis oamenilor fără adăpost.

Celebra imagine devenită virală, cu ofiţerul NYPD Larry DePrimo care i-a dăruit o pereche de ghete unui om al străzii în Times Square, în 2012.

Când o persoană şi-a prins piciorul între peron şi garnitura de metrou, angajaţii şi pasagerii au pus umărul şi au înclinat vagonul pentru a ajuta victima să scape.

O spălătorie din Portland, Oregon (SUA) a afişat un anunţ pentru oamenii nevoiaşi care doreau să meargă la interviuri de angajare. Firma a ajutat peste 2.000 de şomeri care nu-şi permiteau să-şi cureţe hainele să fie prezentabili la interviu pentru a avea şanse să găsească o slujbă.

Doi tineri norvegieni salvează cu greu o oaie aflată pe punctul de a se îneca.

Un sătean cară un coş în care se află mai multe pisicuţe salvate în timpul inundaţiilor din Cuttack, India, în timp ce mama lor îi urmează prin apă.

În timpul unor manifestaţii din Brazilia, un ofiţer al trupelor de intervenţii le-a spus protestatarilor că e ziua lui şi i-a rugat să nu-i creeze probleme. Oamenii s-au mobilizat şi i-au făcut o surpriză: un tort!

O fată din Guatemala este foarte emoţionată când un turist îi oferă flori.

Un vecin a observat că cineva şi-a lăsat geamul maşinii deschis, iar ploaia putea pătrunde înăuntru, aşa că a lipit o folie de plastic şi i-a lăsat un mesaj şoferului, explicându-i ce s-a întâmplat.

În 2013, doi ofiţeri l-au ajutat pe Jose Rubio-Pavon, un băiat în vârstă de 12 ani cu o tumoare neoperabilă pe creier, să depună jurământul pentru a deveni cel mai tânăr poliţist din Brighton, împlinindu-i cea mai mare dorinţă.

Un tânăr şi-a folosit umbrela pentru a apăra de ploaie o tânără aflată în căruciorul cu rotile.