Sănătate. 5 alimente pe care să le eviţi dacă ai stări de depresie

Prăjelile au un efect nociv asupra creierului, deoarece împiedică circulaţia sângelui. Ce alte produse ar fi recomandat să eviţi dacă eşti anxioasă?

Combinaţiile de sare în cantităţi exagerate, nitraţi şi alţi aditivi nocivi au un impact nefast asupra sănătăţii. Numeroase studii au demonstrat că alimentele procesate din supermarketuri şi cele de tip fast-food ne influenţează atât sănătatea, cât şi starea psihică.

Iată cinci dintre alimentele de care trebuie să te fereşti dacă te confrunţi cu stări de depresie şi anxietate:


1.

Prăjelile

Chiar dacă mulţi oameni le consideră delicioase şi nu se pot lipsi de ele, problema apare atunci când le consumi zilnic şi treci printr-o perioadă mai proastă. Stările de depresie şi anxietate sunt accentuate atunci când ai o alimentaţie bogată în produse de tip fast-food, din cauza uleiurilor hidrogenate care vin la pachet cu ele.

Astfel că, pe lângă faptul că îngraşă, consumul de uleiuri hidrogenate este asociat cu un risc crescut de a face depresie, deoarece prăjelile blochează arterele şi împiedică circulaţia normală a sângelui către creier.