Meiul: De ce să-l mănânci şi cum să-l prepari

Înlocuieşte cu succes orezul alb şi poţi să-l găteşti în foarte multe feluri. De asemenea, trebuie să ştii că această cereală nu conţine gluten.

Dacă vrei să înlocuieşti orezul alb cu altceva este recomandat să foloseşti meiul sau quinoa pentru că vei obţine o mâncare mult mai gustoasă şi sănătoasă.


De ce să-l mănânci?


Chinezii au numit meiul “regele cerealelor”, datorită varietăţii de nutrienţi din conţinut, dar şi pentru că ajută foarte mult la digestie. Iată o listă cu nutrienţii care se regăsesc în mei:

  • fier
  • mangan
  • cupru
  • magneziu
  • potasiu
  • siliciu
  • vitamine din complexul B
  • vitamina E
  • proteine cu puţine calorii
  • enzime digestive.


Meiul are rolul de a îmbunătăţi digestia, îndepărtând acidul în exces.

De asemenea, este o sursă excelentă de carbohidraţi complecşi şi ajută la reducerea nivelului de colesterol rău şi al trigliceridelor.