Ce să alegi din supermarket ca să nu te îmbolnăveşti de cancer

Studiile au arătat o legătură clară între consumul preponderent de fructe şi legume şi riscul scăzut de cancer. Află de la celebrul Dr. Oz ce alimente trebuie neapărat să cumperi de la supermarket.

Studiile au arătat o legătură clară între consumul preponderent de fructe şi legume şi riscul scăzut de cancer. Află de la celebrul Dr. Oz ce alimente trebuie neapărat să cumperi de la supermarket.

 

Alimentele sănătoase nu trebuie să lipsească din meniul tău zilnic, deoarece te feresc de boli grave. Dr. Oz ne sfătuieşte să consumi în fiecare zi cât mai multe legume variate, dar şi fructe în stare proaspătă. Iată care sunt cele mai importante 4 alimente pe care nu trebuie să le omiţi atunci când mergi la supermarket:

1. Varza şi toate legumele crucifere

Consumă cât mai multă varză, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles, napi, gulie, ridichi, deoarece curăţă organismul şi au proprietăţi anticancerigene.

Studiile recente arată că previn cancerul de prostată şi colon. Consumă-le în salate, pe cât posibil în stare crudă, dar şi gătite cât mai simplu (fierte la abur, călite uşor în tigaie). Dr. Oz nu recomandă fierberea lor, deoarece sunt distruse majoritatea substanţelor anticancerigene.

De asemenea, legumele crucifere sunt recunoscute pentru protecţia pe care o oferă împotriva cancerului ovarian şi mamar.

Consumă săptămânal 4-5 porţii de legume crucifere.


2. Roşii

Pentru a te bucura de proprietăţile lor curative, consumă roşiile gătite pentru a-ţi elibera licopenul, substanţă cu proprietăţi anticancerigene. Potrivit cercetărilor făcute la Universitatea Harvard, roşiile au capacitatea de a ne proteja de cancerul de prostată, colon, sân, dar şi de cel cervical şi pulmonar.
Licopenul se găseşte şi în morcovi, căpşuni, ardei şi piersici.

Pe lângă licopen, roşiile au şi cantităţi mari de vitamina C, luptând pe două fronturi împotriva cancerului. Atunci când sunt gătite, licopenul devine mai uşor de absorbit, protejându-ne în special de cancerul cervical şi de prostată (cel mai întâlnit tip de cancer la bărbaţi). Potrivit cercetărilor, bărbaţii care consumă o cantitate de roşii au un risc mult diminuat de a face cancer de prostată.

Trei porţii de roşii proaspete sau produse pe bază de roşii sunt recomandate în fiecare săptămână.


3. Boabele de fasole albă

Aceste boabe de fasole au un conţinut foarte mare de fibre dietetice cu rol antincerigen.
Dr. Oz susţine că au un efect anticancerigen mai puternic decât boabele roşii de fasole. Consumând cu regularitate boabe de fasole albă vei reduce riscul de cancer, dar şi alte probleme grave cum ar fi anevrismul cerebral. Pa lângă fibre, boabele de fasole albă au un conţinut ridicat de flavonoizi şi alţi nutrienţi care încetinesc dezvoltarea celulelor canceroase şi scad riscul de inflamaţii cronice în corp.

Au un rol esenţial în prevenirea cancerului de colon, datorită conţinutului bogat în fibre.

Dr. Oz îţi recomandă să consumi săptămânal măcar două porţii de boabe de fasole.


4. Cafeaua


Un studiu recent a scos la iveală faptul că femeile care obişnuiesc să consume zilnic 4 ceşti de cafea au un risc cu 25% mai mic de a face cancer uterin, în comparaţie cu cele care consumă doar o singură ceaşcă de cafea.
Potrivit lui Dr. Oz se pare că există numeroase studii care atestă efectele anticancerigene ale cafelei, aceasta oferind protecţie împotriva cancerului de sân, uter, rinichi, ficat, colon şi prostată.

Dr. Oz spune că este recomandat să alegi cafeaua mediu prăjită, deoarece este mai bogată în în substanţe anticancerigene şi acid cafeic.