8 idei de mic dejun cu hummus

Hummusul sau pasta de năut este sănătos și sățios, fiind o opțiune excelentă pentru dimineață. Ca să nu te plictisești, descoperă câteva idei de mic dejun cu humus și alte ingrediente care se potrivesc perfect.
 
Năutul este o sursă importantă de proteine, iar pasta de susan care se adaugă la humus este foarte bogată în calciu şi grăsimi sănătoase. Astfel că, atunci când foloseşti humusul pe o felie de pâine integrală prăjită obţii un mic dejun complet care conţine carbohidraţi, proteine şi grăsimi sănătoase. 

Idei de mic dejun cu hummus:

Pe lângă conţinutul bogat în proteine, năutul mai are fibre, vitaminele B6 şi B9, acid folic, mangan, fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, cupru şi zinc.
Prin urmare, ai toate motivele să consumi humusul și să combini diverse ingrediente ca să obții un mic dejun diferit în fiecare dimineață. 

Cea mai bună soluție ar fi să faci acasă humusul, deoarece sortimentele pe care le găsești în comerț nu vor fi niciodată la fel de gustoase. Ai nevoie de un robot de bucătărie în care se mixezi boabe de năut fierte (sau din conservă) împreună cu pastă de susan, sare, piper, zeamă de lămâie, usturoi și puțină apă.
Astfel, conţinutul său caloric va fi mai mic şi îl poţi face după gusturile tale, adăugându-i şi condimentele preferate (boia afumată, chimen, curry) sau legume precum sfecla roşie/dovleac/spanac.

Ca să mănânci ceva sățios, hrănitor și diferit în fiecare dimineață, iată câteva idei de mic dejun cu hummus pe care trebuie să le încerci:

1. Humus cu avocado

Humusul mixat cu avocado este o combinație sățioasă și nutritivă pe care o poți face la micul dejun. Consumat pe o felie de pâine integrală prăjită vei asigura corpului proteine din năut, carbohidrați complecși din pâinea integrală și grăsimi sănătoase din avocado. 

Fie optezi pentru a mixa humusul cu avocado pentru a obține o pastă cremoasă pe care o consumi ca atare sau cu lipii integrale, fie faci un toast cu humus și felii de avocado. 

2. Humus cu ciuperci

O altă modalitate de a consuma humusul este în combinație cu ciupercile trase la tigaie cu puțin unt și tarhon. Alături de o felie de pâine integrală, o salată de crudități/verdețuri sau o lipie este o combinație care merge atât la micul dejun cât și în orice alt moment al zilei.  

3. Toast cu humus, avocado și ou

Dacă ești deja un fan al toast-ului cu avocado, atunci această combinație este perfectă pentru tine. Ca să variezi puțin meniul îți propunem să încerci un toast cu humus, felii de avocado și un ou fiert moale. Este o combinație perfectă pentru micul dejun, prânz sau cină.  

4. Humus cu ardei copt

Dacă te-ai plictisit de humusul simplu trebuie să încerci această rețetă pentru că ardeiul copt transformă total acest preparat. Ca să faci humus cu ardei copți trebuie să mixezi humusul simplu cu ardei copt, roșii uscate în ulei și gulgi de ardei iute pentru a obține un amestec cremos delicios.

Se poate consuma ca atare cu lipie integrală, pe pâine integrală prăjită sau cu salate. 

5. Humus, legume, verdeață și quinoa

Chiar dacă nu suntem obișnuiți cu astfel de combinații la micul dejun, năutul alături de verdețuri și quinoa constituie o masă echilibrată care va furniza energie pentru tot restul zilei.

Avocado, morcovul răzuit, rucola, spanacul înăbușit puțin și quinoa fiartă merg de minune în combinație cu o lingură de humus. Obții o masă sățioasă care furnizează proteine, fibre, grăsimi bune și carbohidrați complecși. 

Foto: Deliciouslyella.com 

6. Toast cu humus și legume

Atunci când ești pe fugă și nu ai timp să pregătești ceva la micul dejun poți să încerci acest toast cu humus, felii de castravete, avocado, ridichi și rucola proaspătă. Este o combinație sănătoasă și foarte sățioasă.

7. Humus, pâine prăjită, ou, avocado și brânză

Dacă preferi să iei un mic dejun copios îți recomandăm să încerci această combinație deosebită. Humusul va merge de minune alături de pâine prăjită, un ou fiert moale, o jumătate de avocado și o felie de brânză.

8. Lipie cu humus, salată verde și castraveți

Păstrează mereu în frigider o caserolă cu humus făcut în casă, deoarece poți să faci foarte repede un sandviș cu pâine integrală sau cu lipie. O idee foarte bună este să umpli o lipie cu humus, salată verde, pătrunjel, castravete și roșii cherry pentru a obține un wrap delicios.

MAI MULT DESPRE: dieta, nutritie, humus, mic dejun cu humus