6 mituri și adevăruri despre ciocolată. E bună sau trebuie să renunţăm la ea?

Nutriționiștii spun că acest produs la care nu putem renunţa uşor nu îngraşă. Consumul moderat nu conduce la apariţia acneei și nici la cea a cariilor.

Înainte de a încerca să renunţaţi la acest produs irezistibil, e bine să ştiţi că faima proastă pe care o are ciocolata nu se bazează pe informaţii dovedite ştiinţific. Există câteva mituri pe care nutriţioniştii le demontează, explicând de ce a ajuns ciocolata o "sperietoare calorică" şi cum putem continua să ne bucurăm de ea fără niciun risc.

Consumul moderat de ciocolată nu este vinovat de producerea acneei și nu duce la apariția cariilor.

Dimpotrivă, înaltul său conținut energetic o transformă într-un aliment recomandat pentru o dietă echilibrată, relatează site-ul dmedicina.com, citat de Agerpres.

E adevărat că îngrașă?
Ciocolata nu favorizează excesul de greutate sau obezitatea dacă este consumată moderat, în cadrul unei diete care să echilibreze energia dobândită și consumul energetic al organismului.

Favorizează apariția acneei?
Experții în nutriție afirmă că acneea are drept cauză fundamentală factori hormonali, tipici adolescenței, sau de ordin genetic.
Nu s-a dovedit științific o relație între apariția coșurilor și consumul de ciocolată.