Exercitii fitness pentru acasa!

Una dintre cele mai des intalnite scuze folosite pentru a nu face miscare este aceea ca nu avem timp. "Nu am timp sa merg la sala" a devenit deja o scuza... "expirata". Exercitii si o activitate fizica intensa poti face oriune, important este sa vrei.

Una dintre cele mai des intalnite scuze folosite pentru a nu face miscare este aceea ca nu avem timp. "Nu am timp sa merg la sala" a devenit deja o scuza... "expirata". Exercitii si o activitate fizica intensa poti face oriune, important este sa vrei.

Daca nu ajungi foarte des pe la sala de fitness, cel mai simplu este sa faci exercitiile fizice acasa. Pe langa faptul ca te bucuri de intimitatea propriei locuinte, exercitiile efectuate acasa sunt la fel de eficiente precum cele de la sala, numai sa le faci regulat.

"Daca vrei sa iti conturezi musculatura, este bine sa combini exercitiile facute la sala cu cele realizate acasa", declara Florentina Opris, antrenor de fitness si aerobic.

Potrivit realwomensfitness.com, pentru a-ti defini musculatura, ai nevoie de minimum trei reprize de exercitii pe saptamana. Daca esti incepatoare, doua sedinte de exercitii fizice sunt suficiente, cel putin pana iti stabilesti o rutina.

Iata cateva exercitii simple, care te pot ajuta sa te mentii in forma, prezentate de acefitness.org:

Exercitiul 1


Stai cu genunchii si palmele pe podea, pozitionandu-ti genunchii si talpile usor departate, la o distanta egala cu cea dintre solduri.
Tine palmele pe podea, la o distanta egala cu distanta dintre umeri.
Acest exercitiu presupune miscarea simultana a mainilor si picioarelor, de aceea pozitia in care te afli trebuie sa fie una corecta, pentru ca echilibrul sa nu iti fie afectat.
Ridica in acelasi timp bratul drept si piciorul stang.
Miscarea de ridicare se face destul de lent, indreptand treptat piciorul si bratul.
Repeta miscarea de 10 ori, apoi la fel si pentru bratul stang si piciorul drept.

Exercitiul 2


Stai intinsa pe podea, cu fata in jos.
Intide bratele inainte, deasupra capului, cu palmele indreptate una spre cealalta.
Incordeaza-ti muschii abdominali si ridica-ti picioarele la cativa centimetri deasupra podelei.
Simultan, ridica mainile la aceeasi distanta de podea ca si picioarele.
Tine mainile si picioarele ridicate pentru cateva secunde, apoi asaza-le iarasi pe podea.
Efectueaza aceasta miscare de cateva ori, dar fara sa te grabesti, fara sa isi misti corpul in lateral sau sa iti arcuiesti spatele.
Pentru a evita disconfortul, evita suprafetele foarte tari si efectueaza exercitiile pe o saltea sau pe un covor.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă