7 metode de a te energiza dimineaţa

Cu toţii avem parte de dimineţi somnoroase în care cu greu ne dezlipim de pat. Indiferent că am ieşit în oraş şi am ajuns acasă la ore târzii sau că problemele de zi cu zi ne-au ţinut treji până în zori, există soluţii prin care putem căpăta un plus de energie şi bună dispoziţie pentru întreaga zi.

Trezeşte-te cu melodia preferată!


Ce altceva te poate binedispune mai mult decât melodia preferată? Optează pentru un cântec energic şi... apasă Play. Te vei ridica din pat în secunda a doua şi te vei trezi dansând şi cântând. Un minunat mod de a-ţi începe ziua, nu?

Bucură-te de aerul proaspăt de dimineaţă!


Deschide larg fereastra şi permite aerului rece să te trezească. Efectul este garantat. În 2 minute vei uita de somn şi vei fi pregătită pentru a începe ziua în forţă.

Începe ziua în forţă!


Profită de primele raze ale soarelui şi ieşi afară. Ai căţel? Perfect. Scoate-l la o scurtă plimbare care va fi benefică pentru amândoi. Îţi place să alergi? Minunat. Dimineaţa este momentul perfect pentru sport. Nu numai că te va binedispune, dar te va ajuta să-ţi controlezi greutatea corporală. Nu ai timp de plimbare? Nu-i nimic. Deschide fereastra, pune muzică şi execută câteva mişcări simple de stretching.

Un mic dejun sănătos pentru un plus de energie


În cazul în care nu obişnuieşti să mănânci dimineaţa, este recomandat să îţi schimbi stilul de viaţă. În afara faptului că, până la prânz, te vei simţi lipsită de energie, caloriile consumate se vor "depune" mult mai uşor. Trebuie să începi dimineaţa cu un mic dejun sănătos şi consistent care să-ţi asigure necesarul de glucoză. Optează pentru alimente bogate în proteine (ouă, lactate, carne, peşte). Fructele reprezintă o altă alegere bună pentru micul dejun, singura problemă fiind aciditatea acestora. Unele persoane nu pot consuma fructe dimineaţa, tocmai din acest motiv. O soluţie ar fi asocierea cu cerealele, care reuşesc să le reducă acest efect. Dacă timpul nu îţi permite un mic dejun liniştit la masă, optează pentru o banană sau un iaurt.

Energizează-te cu arome proaspete!


Aromele de mentă, eucalipt sau citrice sunt celebre pentru puterea lor de a energiza şi de a binedispune. Un gel de duş cu aromă de citrice, o lumânare parfumată sau un odorizant de cameră cu mentă pot fi foarte eficiente în ritualul de dimineaţă.

Nu-ţi neglija programul de somn!


Trebuie să-ţi stabileşti un program de somn pe care să îl respecţi. Nici prea puţine ore de somn, dar nici prea multe nu te vor ajuta să funcţionezi la capacitate maximă. Orele necesare pentru somn variază de la persoană la persoană, însă statisticile arată că în general fiecare avem nevoie de 7-8 ore de somn. Sub 6 ore sau peste 9 ore de somn în cazul persoanelor adulte sunt asociate cu dereglarea metabolismului şi cu probleme la nivelul inimii.

Hidratează-te!


Un pahar cu apă rece (nu foarte!) te va trezi instant. Apa rece revitalizează corpul şi-ţi va da un plus de energie. În plus, dimineaţa, organismul tău are nevoie de hidratare pentru a funcţiona corespunzător, având în vedere că pe timpul nopţii nu a primit lichide.
MAI MULT DESPRE: alimentatie, energie, somn, mic dejun, dimineata