5 exerciții care te ajută să accelerezi arderea grăsimilor

Antrenamentele scurte, dar foarte intense sunt cele mai potrivite atunci când vrei să dai jos kilogramele în plus. Descoperă ce exerciții te ajută să accelerezi arderea grăsimilor!

Nu te gândi că trebuie să te antrenezi cu orele ca să slăbești. O combinație eficientă de exerciții care se fac rapid, dar sunt extrem de intense te poate ajuta să accelerezi arderea grăsimilor și să slăbești. Singurul lucru care contează este să fii constantă și să faci cu regularitate aceste exerciții, pentru că rezultatele le vei simți rapid. 

Iată ce exerciții trebuie să faci ca să accelerezi arderea grăsimilor:

Exercițiul nr. 1

Mountain climber sau sprint pe podea timp de 30 de secunde. Este un exerciţiu complex care întăreşte musculatura abdominală şi te ajută să arzi calorii, stimulând metabolismul.

Din poziţia pe care o foloseşti şi pentru a face flotări se încordează foarte bine abdomenul şi se îndoaie genunchiul drept, aducându-se către piept.

Poziţia spatelui şi a posteriorului nu se modifică, trebuie să le menţii încordate astfel încât să formeze o linie dreaptă cât timp faci exerciţiul. După ce ai adus piciorul drept înapoi în poziţia de start, îndoaie piciorul stând, aducându-l către piept.

Execută această mişcare alternativ timp de 30 de secunde. 

Exercițiul nr. 2

Este un exerciţiu solicitant pe care dacă îl faci zilnic timp de 45 de secunde vei arde mai multe calorii, deoarece stimulează metabolismul. Din poziţia stând drepţi se depărtează picioarele în săritură şi se ridică în acelaşi timp mâinile deasupra capului. Se revine tot din săritură la poziţia de start şi se repetă exerciţiul timp de 45 de secunde.

Dacă vrei să mărești gradul de dificultate al exercițiului poți să alternezi săriturile cu câte o flotare. 

Exercițiul nr. 3

Acest exerciţiu implică planşa, flotare şi o săritură, fiind unul foarte intens şi care este recunoscut pentru faptul că te ajută să arzi rapid grăsimile. Din poziţia drepţi îndoi picioarele până ajungi cu palmele pe sol, faci o săritură în spate ca să ajungi în planşă. Te laşi jos într-o flotare, după care te ridici în picioare şi faci o săritură cu mâinile ridicate deasupra capului. 

Exerciţiul se repetă de cât mai multe ori, de preferat de 10-15 ori.

Exercițiul nr. 4

Planşa cu o săritură este cel mai bun exerciţiu pentru partea de sus a corpului, deoarece lucrează musculatura mâinilor, a abdomenului, a spatelui şi a umerilor.
Prin adăugarea acelei sărituri cu picioarele depărtate vei lucra foarte bine şi muşchii picioarelor.
 
Prin urmare, este un exerciţiu cardio complet care te ajută să lucrezi musculatura integral şi să arzi mai multe calorii.
 
Stai în planşă şi depărtează picioarele în săritură, după care se revine la poziţia iniţială.
 
Ca să beneficiezi de efectele extraordinare ale acestui exerciţiu trebuie să-l faci în fiecare zi în câte 15-20 de repetări.

Exercițiul nr. 5

Exercițiul care presupune forfecarea picioarelor este unul foarte eficient pentru abdomenul inferior.
 
Stai culcat pe spate, încordează abdomenul pentru a menține zona lombară lipită de sol și pune mâinile pe sol pe lângă corp.
 
Ridică picioarele la sol, menține abdomenul/posterioru/picioarele perfect încordate și efectuează forfecări alternative ale picioarelor fără să le duci până la 90 de grade.
 
Coboară picioarele, fără să le sprijini pe sol și ridică din nou, efectuând aceleași forfecări.
 
Este de preferat să faci cât mai multe astfel de repetări, însă începe pas cu pas. Important este să efectuezi corect exercițiul, menținând trunchiul lipit de saltea și abdomenul perfect încordat. 
MAI MULT DESPRE: sport, slabit, exercitii slabit