5 exerciţii care nu te ajută să slăbeşti dacă le faci greşit

Faci frecvent exerciţii fizice, însă nu eşti deloc atentă la modul în care le execuţi? Probabil că acesta este şi motivul principal pentru care nu reuşeşti să slăbeşti!


Este mai important să faci corect câteva exerciţii fizice decât să măreşti numărul repetărilor şi să nu mai fii deloc atentă la modul în care execuţi mişcările! Un exerciţiu efectuat corect va da rezultatele dorite, astfel că trebuie să ai mare grijă la mişcările pe care le faci.
Este mult mai bine să faci mai puţine abdomene şi genuflexiuni, însă efectuate corect, decât să măreşti inutil numărul de repetări şi să nu acorzi atenţie modului de execuţie.

De asemenea, unele exerciţii efectuate cu greutăţi nu vor face decât să mărească masa musculară şi să accentueze mai mult zonele cu probleme, astfel că este foarte important să nu le faci atunci când vrei să slăbeşti.


Dacă faci corect aceste exerciţii fizice vei reuşi să slăbeşti! Iată ce trebuie să faci şi ce greşeli este bine să eviţi:

Exercițiul nr. 1

Genuflexiunile se numără printre cele mai eficiente exerciţii pentru posterior şi coapse. Însă, atunci când ai surplus de grăsime şi muşchii sunt înconjuraţi de depozite de grăsime, acesti exerciţiu nu va face decât să mărească şi mai mult aceste zone ale corpului. Cu atât mai mult cu cât alegi să foloseşti greutăţi atunci când efectuezi genuflexiunile.

Cea mai bună soluţie este aceea de a face genuflexiunile fără greutăţi, în 4-5 seturi de câte 20-30 de repetări, cu pauze nu mai mari de 30-40 de secunde între ele.

Exercițiul nr. 2

Dacă vrei să lucrezi abdomenul, în special muşchii abdominali oblici cu siguranţă vei ajunge să faci anumite exerciţii de stretching folosind greutăţi. Aplecările laterale ale trunchiului sunt foarte eficiente pentru muşchii abdominali, în special pentru oblici, însă este mai bine să le faci fără greutăţi dacă vrei să slăbeşti. Potrivit experţilor, acest exerciţiu efectuat cu greutăţi măreşte stomacul şi face ca talia să fie mai puţin conturată.

Este de preferat să nu foloseşti greutăţi deloc sau să efectuezi aplecări laterale ale trunchiului cu gantere de 0,5 - 1 kilogram. Mai mult, este bine să faci acest exerciţiu o singură dată pe săptămână, nu mai des.

Exercițiul nr. 3

Coapsele interioare şi exterioare pot să devină cele mai problematice zone atunci când vrei să slăbeşti şi să-ţi remodelezi corpul. Din dorinţa de a slăbi în aceste zone, multe persoane apelează la exerciţiile făcute la diverse aparate din sala de fitness special concepute pentru această problemă. Însă, de cele mai multe ori, rezultatele nu apar, deoarece musculatura se lucrează fără să arzi depozitele de grăsime în prealabil.

Cel mai bun truc este să eviţi aparatele din sala de fitness şi să începi cu fandările simple pe care le poţi face acasă fără accesorii suplimentare.

Exercițiul nr. 4

Aparatele din sala de fitness pentru tonifierea muşchilor de la nivelul spatelui sunt deosebit de utile, însă pentru persoanele care au corpul tonifiat şi fac cu regularitate exerciţii. Dacă eşti la început de drum trebuie să fii atentă, deoarece o greutate prea mare poate să cauzeze dureri de spate, dar şi o dezvoltare prea accentuată a musculaturii din această zonă, distrugând astfel proporţiile ideale ale corpului feminin.

În loc să faci zilnic exerciţii la aceste aparate este de preferat să consacri o zi pe săptămână pentru exerciţii pentru spate, folosind greutăţi mici. Streching-ul înainte de acest antrenament este esenţial, deoarece va permite întărirea musculaturii spatelui fără să mărească prea mult masa musculară.

Exercițiul nr. 5

Flotările pot să fie efectuate cu uşurinţă oriunde şi lucrează foarte bine musculatura braţelor şi a pectoralilor. Însă, dacă ai câteva kilograme în plus şi faci prea multe flotări nu vei face decât să măreşti masa musculară din aceste zone.

Ca să eviţi acest lucru, în locul flotărilor poţi să faci planşa şi variaţii ale acestui exerciţiu, deoarece acestea întăresc musculatura braţelor, a umerilor, a pectoralilor, dar lucrează şi zona abdominală.

MAI MULT DESPRE: sport, slabit, exercitii