5 exerciții care lucrează intens abdomenul

Grăsimea din zona abdominală este periculoasă pentru sănătate și este foarte greu de îndepărtat. Dacă faci cu regularitate aceste 5 exerciții care lucrează intens abdomenul, rezultatele apar rapid.

Majoritatea persoanelor au o problemă cu grăsimea care se depune foarte ușor în zona abdominală. Din păcate, tot această zonă pune cele mai multe probleme atunci când faci tot ce-ți stă în puteri ca să elimini surplusul de grăsime de pe burtă.
Cu siguranță am constatat cu toții că grăsimea de depune ușor pe burtă, însă scapi foarte greu de ea.

Masajele regulate, alimentația sănătoasă, evitarea unor mese copioase seara sunt câteva dintre lucrurile care te pot ajuta în lupta împotriva grăsimii abdominale. Însă, la acestea se adaugă efectul spectaculos al exercițiilor cardio, precum și al celor care vizează strict zona abdominală.
În timp, cu multă perseverență se pot obține rezultate spectaculoase. Și chiar dacă nu îți dorești pătrățele pe abdomen, tot trebuie să lucrezi intens musculatura din această zonă pentru a stimula arderea surprlusului de grăsime și tonifierea mușchilor. 

Iată 5 exerciții care lucrează intens abdomenul:

Exercițiul nr. 1

Din poziţia sprijin pe antebraţul stâng, corpul perfect întins şi mâna dreaptă ridicată se încordează puternic abdomenul în timp ce răsuceşti trunchiul şi duci mâna dreaptă sub tine. Menţine postura timp de câteva secunde, după care se revine în poziţia iniţială şi se repetă mişcarea. După 10 repetări trebuie să schimbi partea şi să stai în sprijin pe antebraţul drept.

Exercițiul nr. 2

Din poziţia planşă, cu abdomenul încordat se îndoaie piciorul drept şi se duce genunchiul către cotul stâng. Apoi se revine cu piciorul întins, menţinându-l paralel cu solul şi uşor în afară în partea dreaptă. Nu se lasă piciorul pe sol cât timp faci 10-15 repetări. Apoi se trece la acelaşi exerciţiu efectuat cu piciorul stâng, la fel 10-15 repetări.

Exercițiul nr. 3

Din poziția culcat pe spate se ridică trunchiul la 45 de grade și genunchii la 90 de grade.

Abdomenul este încordat și mâinile se țin întinse înainte.

Trebuie să păstrezi poziția timp de cât mai multe respirații complete.

Dacă vrei să mărești gradul de dificultate poți să execuți mișcări cu trunchiul la stânga și dreapta, pentru a lucra oblicii. Mâinile se întind atunci când răsucești trunchiul și se duc în jos. 

Exercițiul nr. 4

1.Începe din poziţia de flotări, cu picioarele depărtate fără a depăşi linia şoldurilor.
2.Trunchiul şi posteriorul vor fi mereu în linie dreaptă, iar pe toată perioada exerciţiului abdomenul trebuie menţinut încordat.
3. Îndoaie mâna dreaptă şi coboară cotul pe sol, după care îndoaie şi mâna stângă. Menţine postura timp de câteva secunde.
4. Se revine cu palma dreaptă pe sol, apoi cu cea stângă, ajungând în poziţia de start.
5. Se repetă mişcarea îndoind întâi mâna stângă, urmată de cea dreaptă, se menţine postura şi se revine la poziţia de start.
6. Se fac zilnic câte 10-15 repetări complete.

Exercițiul nr. 5

Exercițiul care presupune forfecarea picioarelor este unul foarte eficient pentru abdomenul inferior.

Stai culcat pe spate, încordează abdomenul pentru a menține zona lombară lipită de sol și pune mâinile pe sol pe lângă corp.

Ridică picioarele la sol, menține abdomenul/posterioru/picioarele perfect încordate și efectuează forfecări alternative ale picioarelor fără să le duci până la 90 de grade.

Coboară picioarele, fără să le sprijini pe sol și ridică din nou, efectuând aceleași forfecări.

Este de preferat să faci cât mai multe astfel de repetări, însă începe pas cu pas. Important este să efectuezi corect exercițiul, menținând trunchiul lipit de saltea și abdomenul perfect încordat.