Studenta care a ucis 100 de terorişti ISIS. Islamiştii au pus recompensă de un milion de dolari pe capul ei

Joanna Palani are 23 de ani şi studia ştiinţele politice când a decis să plece din Danemarca ca să lupte contra organizaţiei teroriste ISIS.

Un milion de dolari oferă teroriştii din ISIS pentru uciderea sau prinderea acestei fete, despre care se crede că ar fi lichidat până acum peste 100 de militanţi ai acestei organizaţii, în luptele din Irak şi Siria.

Joanna este motivată de originile ei - are rădăcini iraniene şi kurde. S-a născut într-o tabără de refugiaţi din Ramadi, Irak, în timpul primul război din Irak. Prima oară a văzut o armă la vârsta de nouă ani şi încă era adolescentă în 2004, când a renunţat la studii pentru a plecat din Copenhaga spre Siria, relatează cotidianul britanic Daily Mail.



Ea a anunţat atunci pe Facebook că luptă "pentru drepturile femeilor, pentru democraţie, pentru valorile europene pe care le-am învăţat când eram copil în Danemarca".

La începutul mişcării "Primăvara arabă", tânăra s-a declarat împotriva regimului Assad, apoi a început să lupte împotriva ISIS. A luptat în Kobane, oraşul sirian de la graniţa cu Turcia, alături de forţele kurde şi a ajutat le eliberarea fetelor yazide care erau fuseseră luate prizoniere în Irak şi folosite ca sclave sexuale în Irak.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
6 Septembrie 2017