Imagini emoţionante: Momentul în care un urangutan este eliberat din cuşcă după doi ani

Un urangutan a fost eliberat după doi ani de captivitate într-o cuşcă de lemn mai mică de un metru pătrat. Momentul emoţionant a fost înregistrat.

Maimuţa, al cărei nume este Kotap, a fost salvată de o echipă de la organizaţia International Animal Rescue (IAR), în colaborare cu oficiali ai departamentului forestier din West Kalimantan (BKSDA), o provincie din Indonezia. Urangutanul are patru ani, din care jumătate i-a petrecut închis într-o cuşcă întunecată, mai mică de un metru pătrat.

Cel care l-a închis, un bărbat pe nume Baco, susţine că ar fi primit animalul de la nişte oameni pe care i-a întâlnit în satul Ketapang, din West Kalimantan.

El spune că a văzut urangutanul când era pui şi era ţinut într-o cutie de carton, fiind de acord să-l ducă la el acasă şi să-l crească. După scurt timp, gândindu-se că animalul îi va deranja pe vecini, Baco a construit o cuşcă din lemn pe care a pus-o în faţa casei sale.

El l-a hrănit pe Kotap după o dietă tipic umană, dându-i să mănânce inclusiv pâine şi orez.
Baco spune că urangutanul adoră tăiţeii instant nefierţi, după care bea suc cu îndulcitori artificiali. Evident, această dietă nesănătoasă a avut efecte asupra sănătăţii animalului ţinut închis.

Reprezentanţii BKSDA îl vizitaseră anterior pe Baco la el acasă, dar n-au reuşit să-l convingă că maimuţa trebuie eliberată. După o nouă rundă de negocieri, în care i-au explicat că încalcă legea, omul a cedat şi a fost de acord să-l dea pe Kotap.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.