10 oameni care au devenit milionari cu o idee simplă, dar genială

Nu există o formulă universală pentru a te îmbogăți. Uneori, chiar și cele mai bizare sau stupide idei pot răzbi în noianul de încercări sortite eșecului, în timp ce alte soluții sclipitoare nu ating niciodată apogeul.

Bright Side ne oferă 10 exemple convingătoare care atestă că uneori n-ai nevoie de un plan complex pentru a face avere: e de ajuns o idee simplă, oricât de trăsnită ar părea, care să atragă atenția, așa cum au avut acești oameni care au devenit milionari.

Joy Mangano - mopul magic

Ea a inventat mopul din plastic care se răsucește singur, fără să-ți mai uzi mâinile. Joy a făcut primul ei milion de dolari în 1995, când și-a vândut ideea la un târg de afaceri. De atunci, a inventat și patentat peste 100 de alte lucruri utile. În 2015 a fost realizat un film biografic despre viața ei, în care joacă Jennifer Lawrence.

Gary Clegg - pătura cu mâneci

Dacă nu vrei să-ți scoți mâinile de sub pătură în zilele friguroase în care trebuie să cobori din canapea pentru scurt timp, atunci o pătură cu mâneci este perfectă, iar Gary e cel care s-a gândit primul la așa ceva, așa că nu-i de mirare că s-a îmbogățit de pe urma acestei invenții. În 2005, a fondat compania Slankets, iar până acum s-au vândut milioane de pături cu acest nume, la prețul de 35 de dolari bucata.

Guy Laliberté - Cirque du Soleil

Guy a fost la început un artist de stradă. Într-o zi, i-a venit ideea să-și înființeze circul său, iar în 1984 a apărut faimosul Cirque du Soleil, renumit pentru spectacolele sale superbe. Ideea i-a adus câteva milioane de dolari lui Guy, care a folosit o parte din averea câștigată pentru a-și împlini visul de a zbura în Cosmos, devenind unul dintre primii turiști spațiali.

Alex Craig - cartoful din colet

Alex a inventat acest colet în 2015. Ideea e simplă: cumperi un cartof de pe site-ul lui și alegi un mesaj de 100-140 de simboluri care va fi inscripționat pe el. Compania imprimă cuvintele și pentru o taxă de 11,99 dolari trimite cartoful la orice adresă din Statele Unite. Ideea a atras o mulțime de doritori, făcându-l milionar pe Craig.

Richard T. James - spirala Slinky

Dacă ai fost norocos să prinzi senzaționalii ani '90, atunci n-ai uitat populara jucărie pe care o întâlneai pretutindeni. Spirala în culorile curcubeului a fost inventată în 1943 de Richard T. James, care lucra ca inginer naval și construia diverse lucruri pentru vase. Odată, un arc a căzut pe podea și a început să țopăie, iar lui James i-a dat prin cap să facă o jucărie asemănătoare. La început, spirala a fost confecționată din sârmă de culoare neagră, dar apoi a fost fabricată din plastic multicolor și succesul ei a explodat.

Gary Dahl, Pet Rock

Succesul acestei jucării a pornit de la simplă glumă: cel care avea să fondeze compania Pet Rock a decis într-o zi că poate folosi o piatră ca animal de companie. Ideea s-a transformat în "glonțul de argint" în 1975 și i-a adus milioane autorului ei. Vândute în cutii din carton cu găuri și puse pe un cuib din paie, dar și cu instrucțiuni precise despre cum trebuie îngrijite și ce trebuie făcut dacă se îmbolnăvesc sau mor, pietrele lui Gary i-au cucerit pe americani. Jucăria Pet Rock a cunoscut un nou val de popularitate în 2012.

Byron Reese - Scrisoare de la Moș Crăciun

Byron a înființat compania SantaMail în 2001. El a găsit o adresă de la Polul Nord, undeva în Alaska, și o folosește pentru a le scrie copiilor, la cererea părinților. Timbrul de pe plic îi convinge și pe cei mai sceptici micuți că Moș Crăciun există. Serviciul costă 10 dolari.

Roni Di Lullo - ochelarii Doggles pentru câini

Lui Roni i-a venit ideea de a face acești ochelari în 1997, când a observat că patrupedul lui privea sașiu în lumina puternică. După o cercetare laborioasă, el a reușit să obțină un prototip cu o formă anatomică perfectă care se potrivește cu capul câinelui și îi protejează ochii. În prezent, Roni continuă să facă milioane inventând noi lucruri folositoare pentru animlele de companie.

Jason Sadler - Port tricoul tău!

Jason este fondatorul companiei I Wear Your Shirt. Ideea era simplă - el îmbrăca tricouri cu logo-ul sau mesajul unei afaceri în schimbul unei sume de bani. La început, tariful era de un dolar pe zi și era singurul care purta aceste tricouri. Apoi a angajat oameni pentru a îmbrăca tricourile și a ajuns la o avere de 5 milioane de dolari. Apoi a închis firma și s-a apucat de alte afaceri.

Ken Ahroni - Iadeșul norocos

De Ziua Recunoștinței, americanii au un obicei: doi parteneri își pun câte o dorință, apoi iau un iadeș, acel os în formă de furcă din pieptul păsărilor, și trag de el fiecare în direcția lui. Cel care rămâne în mână cu bucata mai mare își va împlini dorința pe care și-o pune în gând. Ken Ahroni vine în întâmpinarea celor care n-au osul de pasăre cu un iadeș din plstic. El a reușit să acopere costul de producție și livrarea în prețul de 3 dolari bucata, iar din 2006 este milionar.