Sănătate: Problemele coloanei vertebrale pot provoca impotenţă

Dr. Ion Manea explică ce afecțiuni pot provoca disfuncții erectile, ce este de făcut și cum afectează acestea organele genitale.

Aproximativ unul din patru bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani se confruntă cu disfuncții erectile ca urmare a unor afecțiuni netratate, susține dr. Ion Manea, Directorul medical al clinicii de tratament Bio Ortoclinic din București. Medicul spune că, potrivit statisticilor, unele din cele mai importante cauze le reprezintă problemele coloanei vertebrale.  

Mai întâi sunt șocați, apoi devin frustrați și evită să discute problema, chiar dacă aceasta le afectează grav viața de cuplu. ”Așa procedează cea mai mare parte dintre bărbații care ajung să se confrunte cu disfuncții erectile după prima tinerețe”, susține dr. Ion Manea, adăugând că, de cele mai multe ori, de vină pentru aceste probleme sunt alte afecțiuni de care suferă persoanele respective.

Potrivit specialistului, durerea de spate pe care mulți o ignoră poate avea corespondent ginecologic, urologic sau digestiv.