Aparatul dentar dupa 20 de ani

Ma numesc Dobra Paul, am 21 de ani si sunt student la Universitatea Politehinca Timisoara. Sufar de o anomalie a dintilor...




Astfel de probleme sunt uneori greu de rezolvat. Eu mi-as pune in primul rand problema de ce ai ajuns pana la 21 de ani in situatia asta: cineva din familie ar fi trebuit sa observe despre ce este vorba. Astfel de probleme pot si trebuie sa fie detectate mai din vreme.

Nu ai specificat daca problemele au aparut ca urmare a aparitiei molarului 3 (maselei de minte) sau asa au erupt dintii tai.

In principiu problema ta tine de o specialitate a stomatologiei numita ortodontie. Orice tratament ortodontic care presupune aparat fix sau mobil actioneaza pe baza proprietatilor osului de a se remodela in functie de fortele la care este supus.

Deci modificarile pe care un aparat dentar le produce sunt de obicei ireversibile atata vreme cat nu exista forte care sa determine revenirea dintilor in pozitia initiala. Bineinteles ca se pot practica tratamente adjuvante celui ortodontic pentru a se asigura reusita tratamentului in timp.

Sfatul meu este sa iei legatura cu un medic ortodont, care sa iti prezinte un plan de tratament. In ceea ce priveste varsta, aceasta este o decizie pe care numai medicul specialist ortodont o poate aprecia. In orice caz este posibil si la varste "mai inaintate" (vezi 21 de ani) sa se rezolve situatia, dar tratamentul va dura mai mult decat la copii de exemplu.

In principiu daca pacientul este consultat la timp (perioada aparitiei ultimilor dinti pe arcada) se intervine mai devreme, cu sanse foarte mari de succes ce pot genera schimbari fanatastice de aspect.