Cum ingrijim pielea delicata a bebelusului?

Pielea reprezinta prima linie de aparare a bebelusului fata de mediul inconjurator. In prima perioada a vietii, ea este extrem de fragila, delicata si lipsita de rezistenta, fapt pentru care este predispusa la infectii.

Pielea reprezinta prima linie de aparare a bebelusului fata de mediul inconjurator. In prima perioada a vietii, ea este extrem de fragila, delicata si lipsita de rezistenta, fapt pentru care este predispusa la infectii. Pentru a preveni acest lucru, pielea bebelusilor are nevoie de o ingrijire speciala si constanta.

Corpul


Ingrijirea incepe cu igiena zilnica a pielii. In primele 3-4 luni de viata, bebelusul trebuie spalat zilnic pe corp si cap pentru a preveni formarea scuamelor. Se recomanda folosirea unui sapun non-detergent care sa curete delicat, respectand totodata pH-ul pielii, astfel incat sa nu usuce sau sa irite excesiv tegumentul.


Pentru situatiile in care nu exista conditii de spalare cu apa, au fost create produse care curata fara a fi necesara clatirea. Sunt sub forma de solutie transparenta si curata eficient pielea bebelusului, respectand in acelasi timp bariera hidro-lipidica naturala.

Parul


Vom alege un sampon cu formula de curatare blanda, adaptata scalpului si parului bebelusilor. Alte cateva criterii de care trebuie sa tinem seama este sa nu contina coloranti, parabeni si sa fie hipoalergenic si cu o formula "fara lacrimi", astfel incat baia sa fie o placere pentru cel mic.

In cazul in care copilul prezinta o afectiune intens scuamoasa (psoriazis sau dermatita seboreica severa), se va opta pentru un sampon care sa contina ingrediente keratolitice (sulfura de seleniu, acid salicilic) si care va ajuta la indepartarea scuamelor si restabilirea echilibrului natural al scalpului.