Menopauza: dieta impotriva bufeurilor

Bufeurile sunt simptomele femeilor ajunse la menopauza, iar din cauza acestei experiente foarte multe femei au incercat mai multe remedii si suplimente dar rezultatele adesea au fost contradictorii. Iata cateva sfaturi pentru dieta impotriva bufeurile.
Dieta pentru bufeurile de la menopauza

Elimina urmatoarele alimente din dieta zilnica, deoarece majoritatea femeilor au observat ca acestea agraveaza bufeurile:

  • ceaiul;
  • cafeaua;
  • alcoolul;
  • bauturile fine care contin cafeina;
  • alimentele condimentate;
  • tigarile.


Black Cohosh


Black cohosh este o planta foarte des folosita in Europa pentru tratarea bufeurilor. Colegiul American de Obstretica ginecologica sustine ca aceasta planta trebuie folosita mai bine de 6 luni pentru a trata simptomele aparute menopauza.


Cu toate ca este indicata pentru tratarea bufeurilor, deocamdata, nu se cunost efectele pe termen lung ale acestei plante. In prezent, sunt studii in curs de desfasurare pentru a determina eficienta acestei plante pe termen lung. In Romania, la plafare se gasesc medicamente care contin extract din aceasta planta.


Soia

Soia contine fitoestrogeni, un estrogen precum substantele. In Japonia, unde alimentele din soia sunt consumate zilnic, numai una din trei femei sustin ca prezinta simptome la menopauza, aceeasi situatie fiind si in Canada sau S.U.A.
In realitate, nu exista in vocabularul japonezelor cuvantul "bufeu".

Oricum, studii clinice au generalizat beneficiile alimentele din soia ca fiind neimpresionante. Pentru a consuma zilnic soia, cel mai usor este sa incorporezi toate produsele din soia, cum ar fi laptele de soia sau branza tofu din soia in dieta zilnica. De fapt, Societatea Nord Americana pentru Menopauza recomanda sa fie consumate 40-80 mg de alimente din soia zilnic pentru a diminua simptomele de la menopauza.


Alte suplimente impotriva bufeurilor trebuie sa contina:


-vitamina E;
-cartofi salbatici;
-ulei de cibotica cucului.

Cercetatorii sunstin ca in urma studiilor s-a constatat ca aceste suplimente nu au efecte puternice asupra bufeurilor.
Este recomandat sa vorbesti cu un medic specialist inainte de a luat medicamente pe baza de aceste plante.